Početna Crna hronika Identifikovani mladići koji su se vozili zakačeni za autobus do Beočina

Identifikovani mladići koji su se vozili zakačeni za autobus do Beočina

budale_linija_79_600

Novosadska policija identifikovala je jednog devetnaestogodišnjaka i dvojicu maloletnika, iz Beočina, koji su se zakačili za zadnji deo autobusa u pokretu na liniji Novi Sad – Čerević. Protiv mladića će biti podneti zahtevi za pokretanje prekršajnog postupka.

Ovaj slučaj se prema saznanjima policije dogodio 16. septembra, a, kako je 021.rs juče pisao, mladići su se zakačili na zadnji deo autobusa Gradskog saobraćajnog preduzeća, na liniji 79 za Čerević i tako se vozili kilometrima, a da putnici i vozač autobusa toga nisu bili svesni.

Oni su ovaj opasni poduhvat snimili i objavili na Jutjubu 16. septembra, istog dana kada se incident i desio. Na snimku se može videti da su ih pratili mladić i devojka na motoru koji su to snimali i sve vreme im dobacivali. Kada je autobus stao u Beočinu, mladići su sišli sa njega, a osobe koje su ih snimale nazvale su ih herojima.
Jedan od vozača GSP-a koji je video ovaj snimak, kaže za 021.rs da se sve dobro završilo i niko nije stradao, ali da ne može ni da zamisli šta bi bilo da je neko od ovo troje dece palo sa autobusa.

Ovo se moglo desiti i meni i bilo kom drugom kolegi, da se deca ovako, neprimetno za vozača, zakače za autobus. Kada se desi neko zlo, mi vozači smo bezbroj puta bili ili učesnici ili svedoci nesreća za koje smo bez krivice proglašavani odgovornima. Podsetiću da se prema zakonu za vreme kretanja vozila ne sme uskakati u vozilo, iskakati iz njega, otvarati vrata, naginjati se van vozila, isturati delove tela iz njega i voziti se na spoljnim delovima ili na traktorskim prikolicama i da je za to predviđena novčana kazna od 5.000 dinara“, kaže vozač GSP-a, D.P.
Jutjub snimak na kome se ceo incident mogao videti ubrzo nakon objavljivanja na 021.rs izbrisan je sa ove društvene mreže.

Autor i foto: 021.rs