Početna Crna hronika Ispovest pretučenog Albanca: Tukli su me dok sam pomagao onesvešćenom drugu

Ispovest pretučenog Albanca: Tukli su me dok sam pomagao onesvešćenom drugu

Ranjeni momak, albanske nacionalnosti G.B. (19), ispričao je za naš portal kako je došlo do nemilog incidenta kod Futoške pijace u subotu uveče.

G.B. (19), živi godinama u Novom Sadu i radi u jednoj poznatoj novosadskoj pekari, njegov drugar koji je pretučen i koji se nalazi na intezivnoj nezi, došao je u Novi Sad pre tri dana iz Prizrena da upozna grad, jer je uskoro želeo da se preseli i da počne da radi.

“To veče bili smo u jednom klubu u Laze Telečkog, nakon što smo izašli iz kluba krenuli smo peške ka Bulevaru, dogovorili smo se da ga ja, pošto on slabo zna srpski odvedem do taksija kod Futoške i taksisti kažem dokle da ga vozi. Kada smo stigli do semafora, videli smo da će se upaliti crveno, pa smo potrčali, a ja sam mu na albanskom rekao da požuri. Kada smo prešli put, naišao je momak i pitao nas “Kakav problem imate sa mnom?”, nakon čega nas je počeo udarati po glavi i telu.”- Rekao je G.B

Prema rečima G.B, u policiji su im pokazali snimak, na kom se vidi da je ovom incidentu, prethodila tuča koja se dešavala u blizini, pa ostaje mogućnost da su oni samo “kolateralna šteta” dve sukobljene grupe, te da je moguće da su ih napadači sa nekim pomešali.

On je rekao da je dok je pokušavao da pomogne drugaru koji je bio u nesvesti, dobio još nekoliko udaraca nogom u glavu. “Šutirao je moju glavu kao loptu, spasile su nas sirene policije, koju je pozvala radnica iz obližnje roštiljnice” rekao je G.B.

Novosadska policija intenzivno radi na rasvetljavanju ovog slučaja, ispituju se sve okolnosti i pregledaju se snimci sa kamera lokala u okolini. Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević i Predsednik Srbije Aleksandrar Vučić, osudili su napad.

Povređenom Ć.M. stanje se poboljšalo, te on više nije u životnoj opasnosti. Njega su danas obišli pokrajinski sekretar za zdravstvo Zoran Gojković i pomoćnik gradonačelnika Novog Sada Srđan Kružević koji su osudili ovaj zverski napad na mladiće.

Izvor: nsuzivo.rs
Foto: Pixabay