Početna Crna hronika Istraga stoji: Policija još uvek traga za ubicom bračnog para Opačić

Istraga stoji: Policija još uvek traga za ubicom bračnog para Opačić

0

unnamed-65-e1425128726969

Tri dana posle ubistva narko-bosa Nenada Opačića i njegove žene Jasmine policija nije blizu hvatanja ubice, saznaje 021.rs.
Izvori iz istrage govore da, i pored privođenja i saslušanja više desetina ljudi tokom proteklog vikenda, istraga stoji i da nema naznaka ko je i zbog čega ubio Opačića, koji je služio zatvorsku kaznu, a u Novom Sadu je bio na godišnjem odmoru.
Istraga je usmerena u više pravaca i proverava se sve, kako Opačićevi neprijatelji iz vremena pre odlaska u zatvor, tako i osobe sa kojima je bio u kontaktu u zatvoru, ali i nove kriminalne grupe koje su preuzele narko tržište u Novom Sadu u proteklih desetak godina.
Ono što posebno zbunjuje istražitelje je način likvidacije, jer se ispostavilo da je ubica prišao nemaskiran, samo sa kapuljačom preko glave, ispalio deset hitaca u Opačića i potom jedan metak u njegovu ženu, dok u njihovu kumu koja je bila pored nije ni uperio pištolj. Ovakvo ubistvo, da u sačekuši strada i bračni drug osobe iz kriminalnog miljea nije do sada zabeleženo u Srbiji.
Dosadašnja istraga je pokazala i da je Opačić verovatno bio praćen, kao i da ubica nije došao biciklom kako se prvo sumnjalo, nego da se peške približio Opačiću i potom isto tako peške udaljio. Video nadzor sa zgrade u Braće Dronjak 16 nije bio od pomoći policiji, jer nije bio u funkciji da čuva zapis, nego samo da direktno prenosi sliku sa ulice.

Autor: 021.rs