Početna Crna hronika Izvođač radova: Nesreća na Žeželju i pored svih mera bezbednosti

Izvođač radova: Nesreća na Žeželju i pored svih mera bezbednosti

Do nemilog događaja prošle subote na Žeželjevom mostu došlo je i pored primene svih mera bezbednosti i zdravlja na radu, navodi se u saopštenju izvođača radova, kompanije Azvi.

Kako je 021 pisao, za vikend je na gradilištu Žeželjevog mosta teške telesne povrede zadobio je Miodrag M. (39), dok je Dragoljub Jović (64), posle ukazane pomoći u Urgentnom centru Kliničkog centra Vojvodine preminuo.

Okolnosti pod kojima se dogodila nesreća utvrdiće istražni organi sa kojima sarađujemo u želji da se što pre dođe do istine i utvrdi eventualna odgovornost. Izražavamo duboko saučešće porodici i prijateljima nastradalog radnika“, navela je kompanija Azvi.

U međuvremenu, policija je privela dvojicu rukovodilaca firme. Uhapšeni su španski državljanin G. G. (61) i G. F. (40) iz Zmajeva.

Oni se terete da nisu poštovali propise pri izvođenju građevinskih radova, usled čega je došlo do pada armature i povređivanja dvojice radnika na gradilištu novog Žeželjevog mosta. Osumnjičeni će, u zakonskom roku, uz odgovarajuću krivičnu prijavu, biti privedeni Osnovnom javnom tužilaštvu u Novom Sadu“, saopštila je policija.

Izvor: 021, Tanjug

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here