Početna Crna hronika Jednomesečni pritvor za snajperistu iz Petrovaradina

Jednomesečni pritvor za snajperistu iz Petrovaradina

0

petrovaradin_hapsenje_getel_1_600
Tridesetogodišnji Miloš Marić, koji je iz automatskog oružja pucao po komšijskim kućama u Petrovaradinu, saslušan je u Osnovnom javnom tužilaštvu u Novom Sadu.
On je osumnjičen za izazivanje opšte opasnosti i nelegalno posedovanje oružja, a nakon saslušanja, određen mu je pritvor do 30 dana.
Balistička veštačenja potvrdila su da je na kuće i automobile u Petrovaradinu pucano iz oružja koje je pronađeno kod uhapšenog. Sam Marić, koji se tereti za krivično delo izazivanja opšte opasnosti, u policiji se brani ćutanjem.
Policija je u saopštenju navela da je, prilikom pretresa kuće koju on koristi, pronađena automatska puška, pištolj “tetejac”, dve bombe, municija različitog kalibra, detonatorska kapisla i sporogoreći štapin. Upitan odakle oružje koje je pronađeno u kući, njegov otac Vlado je rekao da je “jedan sin služio u 63. padobranskoj brigadi, da ga je zadužio na služenju vojnog roka i da svi znaju da su pripadnici te jedinice nosili oružje sa sobom kako bi ga imali kada budu pozvani”.
Uhapšeni je od prošlog četvrtka držao u strahu meštane Petrovaradina. Izrešetao je pet kuća i dva automobila, a interesantno je da je Marić pucao na kuće komšija sa kojima se nije ni družio.
Od poslednje kuće, u koju je ispalio 11 hitaca, od kojih je jedan prošao pored glave Olivere Maksić, njegova kuća je udaljena svega 200 metara. Policiji ga je prijavio upravo Oliverin suprug, sumnjičav jer je Miloš u poslednjih desetak dana više puta prošao pored njegove kuće, iako ga za 13 godina, koliko žive tu, nikad ranije nije video. Dok je policija prekjuče izvodila njihovog sina, Vladimir i Mara novinarima su ispričali da su sigurni da Miloš nije pucao i da je i njih upozoravao da ne izlaze noću van kuće “da ne bi naišli na nešto”.
Ovaj tridesetogodišnjak i nekoliko sati pre nego što su inspektori kriminalističke policije i Žandarmerije ušli u kuću, pucao je iz automatske puške.

Autor i foto: 021.rs