Početna Gradske teme Nastavak radova na Žeželjevom mostu za mesec dana

Nastavak radova na Žeželjevom mostu za mesec dana

0

zezeljev-most

Problemi oko gradnje Žeželjevog mosta u Novom Sadu, trebalo bi da budu rešeni za najviše mesec dana, kako bi nesmetano mogli da se izvode radovi.
Ovi problemi su, kako kaže potpredsednica vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović, političke prirode.

Ona je kazala da je Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture odmah pokrenulo rešavanje tog problema, ali da je stalno bilo suočeno sa “političkim ucenama” pokrajinske vlade koja je stalno tražila neki novi dokument.

Kada je reč o izvođačima radova, Mihajlović je navela da su predlozi dva ugovora trenutno u Ministarstvu finansija i da su sada problemi više tehničke prirode oko toga kako će biti prebacivan novac.

Generalni direktor Železnica Srbije, Miroslav Stojčić izrazio je uverenje da će uskoro biti rešeni problemi i nastavljeni radovi. On je naveo da će sa predstavnicima izvođača radova špansko-italijanskim konzorcijumom “Azvi–Tadei–Horta Koslada” (AZVI) za nekoliko dana biti održan novi sastanak.

Posao je stopiran zato što je AZVI tražio dodatni novac zbog većih troškova vađenja ostataka stare srušene konstrukcije betonskog mosta.

Ugovorena vrednost radova je bila 45,3 miliona evra na početku izgradnje mosta, koju sa 26,2 miliona finansira Delegacija EU, a 19.1 milion Vojvodina i Novi Sad.

Autor: Tanjug