Početna Crna hronika Jelena Balašević: Dečko me je tukao, a ja sam ćutala zbog sramote

Jelena Balašević: Dečko me je tukao, a ja sam ćutala zbog sramote

beba-sajt

Jelena Balašević, ćerka Đorđa Balaševića, progovorila je o torturi koju je doživela od svog bivšeg dečka.

Dugo me je bilo sramota da pričam da sam doživela psihičko i fizičko zlostavljanje od partnera. Ali više nije. O tome mora da se govori. Prvo je počelo sa psihičkom torturom. Vređanjem. Što sam duže bila sa njim, svađe su prerastale u gurkanja, odgurivanja. Sve dok nije pao prvi šamar – priča Jelena i objašnjava da joj se dečko posle tog udarca izvinjavao, plakao i da se zakleo da to nikada više neće uraditi.

E, u tome je caka. To je ta rečenica na koju većina žena popusti i oprosti. Ali nasilje se uvek ponovi. Ako se to jednom desi, desiće se i drugi put. I tako unedogled ukoliko ćutite. Imala sam veliku sreću što sve što sam doživljavala nije trajalo dugo. Naredna dva šamara su mi bila dovoljna da pokupim svoje stvari i odem iz veze – navodi Balaševićeva ćerka i dodaje da je dugo ćutala o svemu što je preživela.

Sramota. To je jedino što sam osećala nakon svega. I to baš dugo. Međutim, o tome mora otvoreno da se priča jer to je nešto što danas povezuje mnogo žena. Nisam ga prijavila jer zbog sramote nisam htela to da radim – kaže Jelena Balašević i napominje da su njeni roditelji bili ljuti na nju zato što im ranije nije rekla da je dečko fizički maltretira.

Izvor: Blic
Foto: dsnovisad.org