Početna Crna hronika Još mesec dana pritvora za novosadskog policajca koji je oteo i tukao...

Još mesec dana pritvora za novosadskog policajca koji je oteo i tukao mladića u Bačkom Jarku

0

Viši sud u Novom Sadu produžio je za još 30 dana pritvor policijskom službeniku S. S. (34) i S. M. (21).

Oni se sumnjiče da su 26. juna oteli i tukli dvadesetdvogodišnjeg D. P. zbog nepostojećeg duga od 400 evra.

Dnevnik piše da su za ovaj list u sudu naveli da osumnjičeni u pritvoru mogu ostati do 23. avgusta i da im je pritvor produžen jer se smatra da postoje osobite okolnosti koje ukazuju da će osumnjičeni ometati postupak uticajem na svedoke i da će u kratkom vremenskom periodu ponoviti krivično delo.

Razlog za produženje pritvora je i to što je za krivično delo koje im se stavlja na teret propisana kazna zatvora preko deset godina, a način izvršenja i težina posledica krivičnog dela dovela je do uznemirenja javnosti, koje može ugroziti nesmetano i pravično vođenje krivičnog postupka.

Podsetimo, Služba unutrašnje kontrole MUP-a uhapsila je novosadskog policajaca S. S. i njegovog saučesnika S. M. zbog sumnje da su oteli mladića kojeg drugoosumnjičeni poznaje.

Kako je saopšteno nakon hapšenja, sumnja se da je S. M. doveo dvadesetdvogodišnjeg mladića u jedan lokal u Bačkom Jarku, gde ih je čekao policajac S. S. Potom su, kako se sumnja, osumnjičeni oštećenom zadali više udaraca rukama, nogama, palicom i pištoljem i zahtevali od njega 400 evra na ime nepostojećeg duga, što su snimili i snimak poslali devojci oštećenog.

Osumnjičeni su nakon toga odveli oštećenog u podrum kuće policajca gde su ga, kako se sumnja, vezali i nastavili njegovo fizičko maltretiranje, da bi ga potom pustili i zapretili mu da im mora dati novac, kao i da će nauditi njegovoj porodici ukoliko bude prijavio policiji.

Nakon toga, dvadesedvogodišnjem mladiću je ukazana lekarska pomoć u Kliničkom centru Vojvodine.

Povodom ovog slučaja, Više tužilaštvo je saopštilo da se osumnjičeni terete za otmicu, za koje je zaprećena kazna zatvora od tri do 12 godina.

Izvor: 021.rs
Foto: Pixabay