Početna Gradske teme Zbog iritacije hlorom u akva-parku u Bačkom Petrovcu nekoliko dece završilo u...

Zbog iritacije hlorom u akva-parku u Bačkom Petrovcu nekoliko dece završilo u Hitnoj pomoći

0

Dve porodice sa četvoro male dece doživelo je vrlo neprijatno iskustvo kada su protekle subote posetili akva-park „Petrolend“ u Bačkom Petrovcu. Svi su doživeli veoma burnu iritaciju hlorom, a zbog dece su morali i u Hitnu pomoć. Postoji sumnja da je broj obolelih daleko veći, a Novosađanin koji se nama obratio kaže da je barem 20 dece tog dana na bazenima imalo iste simptome. U akva-parku „Petrolend“ nisu želeli da daju izjave dok ne utvrde činjenice, ali ističu da im je bezbednost i zdravlje posetilaca prioritet.

Novosađanin Dejan Ložnjaković otišao je u subotu na bazene u Bačkom Petrovcu sa suprugom, dvoje dece od dve i pet godina i sa prijateljima iz Užica i njihovo dvoje dece od tri i pet godina. Dobra ideja da vreo letnji dan provedu u akva-parku ispostavila se kao vrlo loša.

– Deca su se kupala i igrala nekih dva sata kada su počeli, sve četvoro, da se žale na bol u očima, počeli su intenzivno da kašlju i žale se na bol u stomaku. Malo su odmorili, čekali smo da vidimo kako će se stvari odvijati, ali posle nekog vremena bol u očima je bio najveći problem i odlučili smo da krenemo kući. Tamo je barem dvadesetoro dece imalo iste simptome. Po dolasku kući i posle tuširanja, problemi su se pogoršavali – ispričao nam je Dejan.

Kaže, mislili su da je alergijska reakcija, pa su u apoteci kupili antialergijski sirup. To je pomoglo u početku, ali su deca u večernjim satima počela još jače da kašlju, pa su se i gušila. Zbog toga su pomoć potražili u Hitnoj pomoći gde je konstatovana iritacija hlorom i laringitis.

– Primili su injekcije steroida da bi im se otvorili disajni putevi. Danas su malo bolje, ali je kašalj i dalje prisutan. Iste simptome imali smo i mi odrasli – rekao nam je Dejan.

Odmah je pisao „Petrolendu“, ali mu na mejl nisu odgovorili, a komentare na njihovoj stranici na Fejsbuku su obrisali. O situaciji u kojoj su se našli pisao je i u Fejsbuk grupi „Tate Novosađani“. Ubrzo je nekoliko roditelja ostavilo komentare sa sličnim iskustvom.

Nekoliko članova ove grupe je, takođe, napisalo da su cele porodice ili deca imali iste simptome, dok je Sretan naveo da su na ovim popularnim bazenima bili u sredu kada se njegov mlađi sin osuo, njega su i posle nekoliko dana pekle oči, a stariji sin nije imao nikakvih simptoma.

Našao je i u drugim grupama slična iskustva.

Petrolend: Bezbednost posetilaca prioritet

U akva-parku „Petrolend“ ističu da im je bezbednost i zdravlje posetilaca prioritet, ali da o Dejanovom iskustvu ne žele da pričaju dok ne utvrde činjenice.

– U vezi sa Vašim zahtevom obaveštavamo Vas ovim putem da nismo u mogućnosti da Vam damo bilo kakvu izjavu, a imajući u vidu da trenutno radimo na prikupljanju svih potrebnih informacija i utvrđivanju činjenica u vezi sa navedenim događajem. Aqua Park Petroland, u skladu sa svojom poslovnom politikom, svakodnevno preduzima sve potrebne higijensko-tehničke mere predviđene važećim propisima, a bezbednost i zdravlje posetilaca predstavljaju prioritet u našem poslovanju – navodi se u odgovoru Aqua parka Petrolend.

Izvor: novisad.com
Foto: Pixabay