Početna Crna hronika Još uvek nije počelo suđenje za napad na novosadskog aktivistu Milana Vujića

Još uvek nije počelo suđenje za napad na novosadskog aktivistu Milana Vujića

Iako je optužni predlog Osnovnog javnog tužilaštva podnet još 17. marta, u sudu još uvek nije zakazan glavni pretres zbog napada na aktivistu Milana Vujića 9. avgusta 2020. na Bulevaru Evrope.Za napad na Vujića osumnjičen je 23-godišnji I. R, koji je priznao da je napao mladića. Vujić je operisan u Kliničkom centru Vojodine nakon napada.

Kako navode u tužilaštvu, I. R. se sumnjiči za nanošenje teške telesne povrede.

Osumnjičenom je ranije određena zabrana prilaska, sastajanja i komuniciranja sa napadnutim mladićem. Ova mera je u međuvremenu istekla i “ne postoji dalja neophodnost primene mera zabrane prilaženja, sastajanja i komuniciranja sa oštećenim”, navode u Osnovnom javnom tužilaštvu.

Milan Vujić, novosadski student i aktivista, napadnut je kad se biciklom u večernjim satima vraćao sa treninga. Kao napadača Vujić je identifikovao svog prijatelja iz detinjstva, a sada političkog aktivistu. Vujić je napadnut zbog, kako tvrdi, mišljenja koje je ranije izneo na Tviteru.

Punomoćnik mladića Veljko Milić kaže za 021.rs da se sve do sada uklapa u dinamiku rada pravosudnih i istražnih organa, što nužno ne znači da je to dobro.

“Optužni predlog je podnet još u martu, prošlo je više od dva meseca, a glavni pretres još uvek nije zakazan i to je najgore u čitavoj situaciji. Čekamo da se zakaže glavni pretres pa ćemo videti kakav će biti stav odbrane”, navodi advokat Milić.

Inače, Vujić je krajem marta ove godine nekoliko sati saslušavan u policiji nakon tvita u kojem je citirao predsednika Stranke slobode i pravde Dragana Đilasa o napadu na njegovu ćerku.

“Policajci su tražili da im dam informacije o tom događaju, i tek onda sam shvatio zašto sam na informativnom razgovoru”, rekao je tada Vujić.

Izvor: 021.rs
Foto: Printscreen