Početna Crna hronika Komšijski rotvajler izujedao troje dece u Sremskim Karlovcima

Komšijski rotvajler izujedao troje dece u Sremskim Karlovcima

0

U Sremskim Karlovcima danas je povređeno troje dece kada ih je rotvajler iz komšijske kuće napao i izujedao, a najteže povrede zadobio je dečak star 16 godina.

Šesnaestogodišnjaku pas je otkinuo deo mesa sa tela veličine šake, a drugo dvoje dece od 13 i 11 godina zadobili su lakše povrede.

Reč je o psu koji je iz dvorišta porodične kuće u Balkanskoj ulici izašao na ulicu gde je napao komšijsku decu, koja su potom pobegla u kuću.

Trenutno su na terenu ekipe hitne pomoći i policije, javlja reporter Tanjuga.

Policija je odmah izašla na teren, dok ekipa hitne pomoći koja je takođe brzo stigla, nije smela da uđe u dvorište jer je pas i dalje slobodno šetao.

Policajka iz patrole uspela je da uđe kroz prozor kuće u sobu u kojoj su deca pobegla i dečaku sa povređenom rukom ukazala pomoć.

Nakon sat vremena, lekari Hitne pomoći uspeli su da uđu unutra i izvedu decu radi daljeg ukazivanja medicinske pomoći.

U Sremskim Karlovcima ne postoji služba koja bi mogla da dođe i pobrine se za psa, a iz Zoohigijene u Novom Sadu rekli su da opština nije pod njihovom ingerencijom, pa ne mogu da intervenišu.

Očekuje se dolazak ekipe za uviđaj, a policija će protiv vlasnika psa podneti krivičnu prijavu za izazivanje opšte opasnosti po bezbednost, rečeno je Tanjugu.

Izvor: Tanjug
Foto: Pixabay