Početna Crna hronika Kraj suđenja za ubistvo u “Gondoli”

Kraj suđenja za ubistvo u “Gondoli”

0

gavel-1238036-639x427

– Beskrajno se kajem i ne mogu sebi da oprostim što sam ubio čoveka! Bez obzira na sve što mi je učinio, mnogo mi je žao, nisam imao nameru da ga ubijem. Kad bih mogao da vratim vreme, odselio bih se na kraj sveta zbog svega – rekao je u završnoj reči suđenja Dušan Buha (26), optuženi za ubistvo novosadskog narko-bosa Vojislava Škrbića, 22. maja 2014. godine, u restoranu “Gondola”.

Dušan Buha (26) iz Bačkog Dobrog Polja optužen je da je iz oružja za koje nije imao dozvolu ispalio smrtonosne hice.

On je sa saizvršiocem Milošom Buhom (43) iz Stepanovićeva, kojem se sudi u odsustvu jer je u bekstvu, počinio teško ubistvo, a ceo događaj u “Gondoli” trajao je sedam sekundi, istrakla je u završnoj reči zamenica višeg javnog tužioca. Tužilaštvo je tražilo da obojica Buha budu proglašeni krivim i kažnjeni po zakonu.

– To je dokazano Dušanovom izjavom i zapisnikom sa uviđaja, snimcima sa kamera iz restorana, ali i DNK analizom i nalazima balističara. O tome da ga je Škrbić prethodno u tri navrata maltretirao, Dušan Buha, kao ni svedoci tih događaja, nisu obavestili policiju – kazala je zamenica VJT.

Branilac Dušana Buhe, advokat Nemanja Vasiljević, u jednipočasovnom izlaganju završne reči, zamerio je nalazu komisije tima sudskih veštaka o psihološkom profilu njegovog klijenta. Smatra da je neuropsihijatrijsko veštačenje nepotpuno, i da je Dušan Buha u stanju jakog afekta počinio ubistvo u strahu jakog intenziteta zbog kontinuiranog prethodnog Škrbićevog maltretiranja. Predložio da njegov branjenik bude oslobođen za krivično delo kako je opisano u optužnici i da bi mogao da bude osuđen za ubistvo namah.

Branilac Miloša Buhe, advokat Slavko Pereski, osporavajaći navode uz optužnice da je postojao plan za Škrbićevo ubistvo, predložio je da njegov klijent bude oslobođen. Po njegovim rečima, nema dokaza da je Miloš znao za sukob između Dušana i Škrbića, jer je sa Škrbićem bio u dobrim odnosima.

Izvor: Novosti.rs
Foto: Freeimages