Početna Crna hronika Krajem avgusta novo suđenje protiv dvojice okrivljenih za krađu violine Lajka Feliksa...

Krajem avgusta novo suđenje protiv dvojice okrivljenih za krađu violine Lajka Feliksa Dnevnik

0

Pripremno ročište u ponovljenom postupku protiv dvojice okrivljenih za krađu violine od muzičara Lajka Feliksa održaće se u Osnovnom sudu u Zrenjaninu 30. avgusta, bez prisustva javnosti.

Apelacioni sud u Novom Sadu ukinuo je prvostepenu presudu Osnovnog suda u Bečeju kojom je P. J. (49) iz Stare Pazove osuđen na kaznu zatvora od četiri, a N. S. (52) iz Temerina na dve godine zatvora i naložio da se suđenje ponovi jer nisu potpuno utvrđene sve činjenice, piše Dnevnik.

Prema saznanjima Dnevnika, sporno je bilo i veštačenje vrednosti instrumenta koja je procenjena na oko 250.000 evra, iako se prvobitno govorilo da skupocena violina košta oko pola miliona evra.

“Kako je odlukom Apelacionog suda u Novom Sadu ukinuta prvostepena presuda Osnovnog suda u Bečeju, postupak je u ovoj pravnoj stvari krenuo iznova. Postupajući sudija Aleksandar Ateljević je zakazao pripremno ročište za 30. avgust”, navode za Dnevnik u Osnovnom sudu u Novom Sadu.

Novi glavni pretres održaće se pred zrenjaninskim sudom jer je sud u Bečeju tražio da slučaj bude ustupljen drugom, teritorijalno najbližem sudu zbog bolesti sudije.

Violina “Domeniko Montano” ukradena je 1. novembra 2019. godine u Bačkom Petrovom Selu, dok je umetnik Lajko Feliks bio na groblju sa suprugom povodom praznika Svi Sveti.

Izvor: 021.rs
Foto: Printscreen