Početna Crna hronika Krivična prijava protiv mladića čiji je pas napao devojčicu

Krivična prijava protiv mladića čiji je pas napao devojčicu

Novosadska policija će podneti krivičnu prijavu protiv dvadesetogodišnjeg Filipa S. zbog toga što je njegov pas napao devetogodišnju devojčicu pre dve nedelje na igralištu na Novoj Detelinari.

Filip je pronađen posle skoro dve nedelje, na saslušanju je negirao da je to uradio njegov pas, ali su u policiji rekli za Kurir da su svedoci prepoznali i njega i psa pa će krivična prijava biti podneta za izazivanje opšte opasnosti.

Incident se dogodio 19. februara kod dečijeg i igrališta za basket na Bulevaru Evrope, gde je nedavno ograđen i prostor za istrčavanje pasa. Svedoci su ispričali da je mladić sedeo na klupi i držao psa na povocu, a da se ovaj u jednom trenutku iznenada otrgao i ujeo devojčicu za usne kojoj je prilikom udarca izbijen i donji zub. Nije poznat razlog zbog kojeg je pas skočio na dete.

Posle incidenta mladić je pobegao, a devojčici je sanirana posekotina u Dečijoj bolnici. Pas je inače nakon incidenta pronađen i smešten u prihvatilište “Zoohigijene”, a u pitanju je mešanac sibirskog haskija i malamuta.

Roditelji su tek nakon pet dana od incidenta obavestili pojedine medije o tome šta se dogodilo.

Autor: 021.rs