Početna Crna hronika Legendarni pilot vazduhoplovstva izvršio samoubistvo

Legendarni pilot vazduhoplovstva izvršio samoubistvo

sp-pilot

Kako ekipa NsHronik-e nezvanično saznaje, legendarni pilot vazduhoplovstva, Steva Popov, izvršio je danas samoubistvo iz pištolja.

Steva Popov 23 godine bio je pilot „Jata”, a jedno vreme nosio je i titulu rezervnog oficira JNA. Najplemenitiji podvig učinio je sa posadom “boinga 707”, 17. aprila 1992. kada je načinio prvi let na liniji Beograd – Sarajevo, koje je gorelo pred oružanim dejstvima, i kada je uspeo tokom mesec dana svakodnevnih letova da izvuče iz sarajevskog pakla oko 40.000 unesrećenih ljudi svih nacionalnosti.

Kao da ovaj herojski čin nije dovoljan, Steva Popov ponovo daje srce za svoju zemlju. Reč je o dramatičnom povraku fudbalske reprezentacije Jugoslavije iz Stokholma 2. juna 1992. posle eliminacije sa Evropskog prvenstva zbog sankcija Ujedinjenih nacija prema našoj zemlji. Avionu nije davana dozvola za poletanje, niti za snabdevanje gorivom. Zahvaljujući hrabrosti i odlučnosti Steve Popova “plavi” su, nakon svih peripetija, bezbedno stigli u Beograd.

Bio je tu veliki broj njegovih plemenitih dela, njegova odlučnost, smirenost, drskost, hrabrost, ponos i patriotizam,  doveli su do srećnog okončanja mnogih avantura kroz koje je prolazio.