Početna Crna hronika Letnja oluja ubila samohranu majku troje dece: “Ne možemo da verujemo da...

Letnja oluja ubila samohranu majku troje dece: “Ne možemo da verujemo da je tako stradala”

0

Anđelka Savić Škrbić (43), majka troje dece, poginula je pre dva dana u neverovatnoj nesreći tokom nevremena koje je pogodilo Novi Sad kada je na automobil kojim je upravljala palo drvo.

Porodica nastradale Anđelke zanemela je od šoka i ne mogu da poveruju da je usred oluje njihova majka, ćerka, sestričina, tragično preminula.

Kako za “Blic” priča Anđelkina strina, stradala žena je bila samohrana majka, iza sebe je ostavila troje dece.

– Svi smo u šoku. Ne znamo kako je došlo do tragedije. Anđelka je živela sama sa decom u centru Novog Sada. Radila je kako bi njih izdržavala – teškim rečima ispričala je njena strina.

Do tragedije je došlo na ulazu u grad iz pravca Zrenjanina kod Šangajske raskrsnice kada se usled nevremena drvo stare topole polomilo i palo na automobil kojim je upravljala nesrećna žena, a na mestu suvozača se nalazio njen otac koji je zadobio lakše telesne povrede.

Kako je potvrđeno u Hitnoj pomoći, lekari su mogli samo da konstatuju smrt, dok je njen otac Simeon S., star 83 godine, u svesnom stanju prevezen u Klinički centar Vojvodine.

– Zadobio je lakše telesne povrede i stabilnog je stanja. On je zadržan na klinici za neurohirurgiju – saopšteno je iz Kliničkog centra.

Strina koja živi u Kaću dodaje da je cela porodica otišla za Novi Sad kako bi saznali šta se zapravo dogodilo.

– Niko nam se ne javlja na telefon. Sedimo i čekamo da nam se njene tetke jave. Ovo je zaista strašno. Ne mogu da verujem da je naša Anđelka tako stradala. Ne znamo kada će biti sahrana, ne znamo sada ništa – sa bolom u glasu kazala je njena strina.

Automobil kojim je nesretna žena upravljala je potpuno uništen. Vatrogasci su po rečima očevidaca morali da seku automobil kako bi izvukli ženu i njenog oca.

– Sve se dogodilo u roku od nekoliko minuta. Grane su letele na sve strane, ali ko je mogao i da pretpostavi da će drvo da se obruši na auto i ubije ženu. Nekoliko ljudi je zaustavilo automobile i odmah smo pozvali hitnu pomoć, jer nismo znali ko je unutra. Ostatak priče znate i sami. Prosto ne mogu da verujem šta se dogodilo – kaže jedna od očevidaca.

Samo u roku od petnaest minuta vetar je obarao stabla i u drugim delovima grada.

U Ulici Braće Krkljuš drvo se srušilo na terasu na prvom spratu zgrade, a u Ulici Braće Popović se drvo prepolovilo. U Bate Brkića polomljeno stablo trešnje preprečilo je put, dok se veliko drvo srušilo i u dvorište Osnovne škole “Đura Daničić”. Samo pukom srećom niko nije povređen kada je drvo palo i na dečje igralište.

– Drvo se srušilo i na dečje igralište u Petrovaradinu u Ulici Franje Štefanovića, na Štrandu je oborena vrba ispred upravne zgrade, dok se u Ulici Save Kovačevića odlomila velika grana – kaže Ivan Nožinić, savetnik direktora za medije u “Zelenilu”.

Strašne oluje haraju Evropom

Nevreme sa pljuskovima i olujnim vetrom danima je divljalo u regionu, ali i širom Evrope. Tako je u Češkoj i Poljskoj jedno oboreno drvo povredilo na jugu zemlje petoro dece, od toga jedno teško, a Prag je morao da zabrani ulaz u dva najveća parka u širem centru grada!

Meteorolog Nedeljko Todorović upozorava da nas tek čekaju velike oluje i jako nevreme, te da je ovo uobičajeno variranje vremenskih prilika za ovo doba godine. Todorović naglašava da ne treba dizati paniku, već sprovesti preventivu, odnosno informisati se na vreme, skloniti se sa oluje i ne stajati ispod drveta!

Izvor: Blic
Foto: