Početna Crna hronika Lopovi koji su ukrali violinu Lajku Feliksu imaju više od 100 krivičnih...

Lopovi koji su ukrali violinu Lajku Feliksu imaju više od 100 krivičnih prijava

Lopovi koji su poznatom vojvođanskom muzičaru Lajku Feliksu ukrali violinu vrednu pola miliona evra, imaju “podebeli” dosije.

Predrag J. (47) i Nenad S. (50), koji su uhapšeni u četvrtak zbog krađe violine “Domenico Montano”, koja je izrađena oko 1800. godine, zajedno imaju više od 130 krivičnih prijava za različite krađe, piše Blic.

Njih dvojica su uhapšeni u četvrtak zbog sumnje da su 1. novembra u Bačkom Petrovom Selu poznatom muzičaru ukrali instrument, koji je pronađen prilikom intervencije u Novim Banovcima.

“Njihovi dosijei više podsećaju na romane. P. J. ima više od 100 krivičnih prijava, gotovo isključivo za dva krivična dela – krađu i tešku krađu. N. S. ima oko 30 krivičnih i prekršajnih prijava za krađe. U svakom slučaju, dobro su poznati policiji”, naveo je izvor Blica.

Prilikom intervencije policije u Novim Banovcima, jedan od osumnjičenih kod koga je bila violina, pokušao je da pobegne i usput je odbacio muzički instrument. Policija ga je ubrzo pronašla i uhapsila, a instrument, srećom, nije oštećen.

Lajko Feliks je jedan od najpoznatijih violinista iz Vojvodine, koji je slavu stekao i van granica Srbije

Izvor: 021, Blic
Foto: Printscreen