Početna Crna hronika Majka dečaka koji je zapalio beskućnika nije se pojavila na suđenju

Majka dečaka koji je zapalio beskućnika nije se pojavila na suđenju

Početak suđenja D. J. (49), majci dvanaestogodišnjeg dečaka koji je krajem prošle godine zapalio Dragutina Todorčevića (64) iz Futoga, odložen je, pošto se ona juče nije pojavila pred Osnovim sudom u Novom Sadu.

Ona je na suđenje bila uredno pozvana, ali se nije pojavila, pa je novi glavni pretres zakazan za 16. novembar, piše “Dnevnik”.

Majci je, inače, 2. februara, na predlog Osnovnog tužilaštva, posle saslušanja, određen pritvor da bi se obezbedilo njeno prisustvo za nesmetano vođenje postupka, kao i zbog opasnosti od bekstva, ali posle samo jednog dana prevedenog iza rešetaka, ona je puštena.

Za njom je bila tri puta raspisana poternica, jer pozivi na suđenje nisu mogli da joj se uruče na prijavljenoj adresi.

Majka se tereti za zapuštanje i zlostavljanje maloletnika, za šta je zaprećena kazna zatvora od tri meseca do pet godina. Protiv nje se već vodi postupak zbog identičnog dela, koji je pokrenut u aprilu prošle godine, jer se njen sin sumnjičio za razbojništvo, ali ta prijava takođe nije procesuirana, jer je često menjala prebivališta.

Podsetimo da je dečak u noći između 12. i 13. decembra 2016. godine na Bulevaru oslobođenja, zajedno sa još dvojicom prijatelja, zapalio novine a potom ih bacio na Todorčevića koji je spavao na jednom dušeku pokriven kartonima.

Preminuli je bio penzioner i do pre dve godine bio je trajno smešten u Domu u Futogu, ali je odatle samovoljno otišao.

Dečaci su ubrzo identifikovani, a dečak je na saslušanju izjavio da ne zna zašto je to uradio, te je dodao da mu je tako došlo. On je posle nemilog događa smešten u Dom za maloletnike u Pančevu.

Izvor: Dnevnik, 021.rs

Foto: portal.sud