Početna Sport Vuković podneo ostavku, Vojvodina ponovo bez prvog čoveka kluba

Vuković podneo ostavku, Vojvodina ponovo bez prvog čoveka kluba

Predsednik Nadzornog odbora FK Vojvodina Dragoslav Vuković danas je podneo ostavku na tu funkciju.

Vuković je prethodno najavio da će ostavku podneti ukoliko do ponedeljka ne bude zakazana izborna Skupština, ali je danas odlučio da to učini ranije.

Povodom događaja koji su se zbili na nedavnoj prvenstvenoj utakmici između Vojvodine i Spartaka, kada je deo publike izrazio svoje ogromno nezadovoljstvo, kako zbog rezultata samog meča, tako i zbog načina na koji se rukovodi klubom, obaveštavam vas da sam danas podneo ostavku na funkciju predsednika Nadzornog odbora kluba. Koristim ovu priliku da se zahvalim onom delu javnosti koji je verovao u moju viziju i plan koji sam imao za ozdravljenje fudbalskog kluba Vojvodina“, naveo je Vuković u saopštenju objavljenom na zvaničnom sajtu FK Vojvodina.

Proteklog vikenda, tokom meča Vojvodina – Spartak koji su Novosađani izgubili sa 5:0, došlo je do verbalnih sukoba navijača sa zapadne tribine i rukovodstva kluba, nakon čega se očekivao rasplet.

Dragoslav Vuković je izabran u decembru, a tokom devet meseci njegovog mandata na klupi su se promenila četiri trenera – Ivanović, Veselinović, Batak i Vanić.

Sem promena trenera, prodaje i odlaska velikog broja igrača, Vojvodina je u svega dve sezone promenila čak tri čelnika, odnosno finansijera – Zorana Šćepanovića, Dragoljuba Zbiljića i sada Dragoslava Vukovića.

Za sada još nije zvanično poznato kada će se održati Skupština kluba, a pominje se naredna sreda 6. decembar. Dugovi kluba su trenutno oko 7,5 miliona evra.

Izvor: 021.rs
Foto: PrintScreen