Početna Crna hronika Maloletnik se brani sa slobode za smrtonosnu vožnju kod Žablja

Maloletnik se brani sa slobode za smrtonosnu vožnju kod Žablja

Maloletniku (16) iz Žablja, osumnjičenom da je, vozeći bez dozvole i neregistrovanim automobilom, izazvao tešku saobraćajnu nesreću u kojoj je poginuo Goran Topić (34) iz Žablja, a pet osoba povređeno, posle saslušanja u novosadskom Višem tužilaštvu za maloletnike, kako “Dnevnik” nezvanično saznaje, nije određen pritvor.

Krivična prijava koja ide u redovnom postupku tereti ga za teško delo protiv bezbednosti u saobraćaju.

Po rečima žitelja Žablja, šesnaestogodišnjak je saobraćajnu nesreću izazvao „opelom”, koji je u vlasništvu njegove porodice. On je, bez znanja roditelja, uzeo ključeva kola i seo za volan, iako nema položen vozački ispit.

Nesreća se dogodila u ponedeljak oko 16.30 časova, kada je šesnaestogodišnjak, upravljajući vozilom iz pravca Čuruga, izazvao saobraćajnu nesreću u kojoj je pet osoba povređeno.

Nažalost, Goran Topić je, dan nakon saobraćajne nesreće, podlegao povredama u Kliničkom centru Vojvodine u Novom Sadu.

Po rečima očevidaca, maloletnik je, vozeći auto neprilagođenom brzinom u jednom trenutku prešao u suprotnu kolovoznu traku i udario u „reno”, a ovaj zatim u „fijat bravo”.

– Bilo je strašno, delovi automobila bili su rasuti na sve strane – kaže jedan žitelj Žablja, i dodaje da je čuo da je maloletnik polomio ruku u nesreći.

– Svi koji su naišli, stali su da pomognu. Ubrzo je došla i Hitna pomoć i povređene prevezla u Klinički centar Vojvodine.

Meštani Žablja, odakle je bio stradali Topić, kažu da ne mogu da veruju da je maloletni vozač prošao samo s polomljenom rukom, a ljudi iz drugog automobila su izlomljeni. Kažu da je bilo jezivo.

– Velika tragedija! Poginuo je divan čovek iz jako dobre i čestite porodice. Dve porodice su zavijene u crno. To dete je, ne razmišljajući, upropastilo život i sebi i svojoj porodici – kaže jedna meštanka, i dodaje da su majka maloletnika i supruga stradalog radile zajedno u jednoj prodavnici.

Stradali Goran Topić sahranjen je juče na groblju u Žablju.

Izvor: Dnevnik
Foto: Ilustracija/Pixabay