Početna Crna hronika Maloletnik se brani sa slobode za smrtonosnu vožnju kod Žablja

Maloletnik se brani sa slobode za smrtonosnu vožnju kod Žablja

0

Maloletniku (16) iz Žablja, osumnjičenom da je, vozeći bez dozvole i neregistrovanim automobilom, izazvao tešku saobraćajnu nesreću u kojoj je poginuo Goran Topić (34) iz Žablja, a pet osoba povređeno, posle saslušanja u novosadskom Višem tužilaštvu za maloletnike, kako “Dnevnik” nezvanično saznaje, nije određen pritvor.

Krivična prijava koja ide u redovnom postupku tereti ga za teško delo protiv bezbednosti u saobraćaju.

Po rečima žitelja Žablja, šesnaestogodišnjak je saobraćajnu nesreću izazvao „opelom”, koji je u vlasništvu njegove porodice. On je, bez znanja roditelja, uzeo ključeva kola i seo za volan, iako nema položen vozački ispit.

Nesreća se dogodila u ponedeljak oko 16.30 časova, kada je šesnaestogodišnjak, upravljajući vozilom iz pravca Čuruga, izazvao saobraćajnu nesreću u kojoj je pet osoba povređeno.

Nažalost, Goran Topić je, dan nakon saobraćajne nesreće, podlegao povredama u Kliničkom centru Vojvodine u Novom Sadu.

Po rečima očevidaca, maloletnik je, vozeći auto neprilagođenom brzinom u jednom trenutku prešao u suprotnu kolovoznu traku i udario u „reno”, a ovaj zatim u „fijat bravo”.

– Bilo je strašno, delovi automobila bili su rasuti na sve strane – kaže jedan žitelj Žablja, i dodaje da je čuo da je maloletnik polomio ruku u nesreći.

– Svi koji su naišli, stali su da pomognu. Ubrzo je došla i Hitna pomoć i povređene prevezla u Klinički centar Vojvodine.

Meštani Žablja, odakle je bio stradali Topić, kažu da ne mogu da veruju da je maloletni vozač prošao samo s polomljenom rukom, a ljudi iz drugog automobila su izlomljeni. Kažu da je bilo jezivo.

– Velika tragedija! Poginuo je divan čovek iz jako dobre i čestite porodice. Dve porodice su zavijene u crno. To dete je, ne razmišljajući, upropastilo život i sebi i svojoj porodici – kaže jedna meštanka, i dodaje da su majka maloletnika i supruga stradalog radile zajedno u jednoj prodavnici.

Stradali Goran Topić sahranjen je juče na groblju u Žablju.

Izvor: Dnevnik
Foto: Ilustracija/Pixabay