Početna Crna hronika Maltretirali ga: Student podneo tužbu protiv komunalne policije!

Maltretirali ga: Student podneo tužbu protiv komunalne policije!

student_Dejan_Milic

Devetnaestogodišnji student Dejan Milić optužuje novosadske komunalne policajce da su ga maltretirali prilikom intervencije na poziv jednog od komšija da u njegovom iznajmljenom stanu, u Temerinskoj ulici, zlostavlja devojku.
Ovaj mladić iz Vrbasa tvrdi da ništa od toga nije bilo i da grubosti komunalnih policajaca nisu bili pošteđeni ni njegov drug i drugarica, navodno zlostavljana, koji su bili u poseti. Napisali su mu i prijavu, ali je smatrajući da nije kriv, odbio da je potpiše, a podneo je i pritužbu na rad komunalnih policajaca.
Revoltiran njihovim ponašanjem, student Više tehničke škole u Novom Sadu kaže da su mu 29. januara, uveče, u poseti bili drug iz Vrbasa i drugarica iz Novog Sada, da nisu bili bučni, niti je bilo glasne muzike i alkohola. Njih dvoje su, po rečima Milića, oko pola tri noću krenuli kući i kada im je otvorio vrata stana, ispred je ugledao dvoje komunalnih policajaca.
Prošli su pored mene, ušli unutra i pitali kakva je to buka i ponašanje. Komunalac je druga uhvatio za revere, interesujući se odakle je, dok je njegova koleginica ispitivala drugaricu, da li je zlostavljana, na šta je ona odgovorila da nije i da joj je to dečko. Oboje su bili u hodniku, oblačili jakne, spremajući se da krenu“, prepričava Milić. Kaže da su, ne obazirući se na tvrdnje devojke, komunalci pozvali policijsku patrolu, da oni intervenišu zbog maltretiranja devojke.
Posle toga su nameravali da odu, ali smo nastavili da razgovaramo s njima, pokušao sam da objasnim da su zidovi veoma tanki i da komšijama ispod mog stana smeta čak i kada hodam, jer se sve čuje, da su i prethodnim stanarima u ovom stanu zvali komunalnu policiju“, priča Milić i dodaje da je “drugarica i policijskoj patroli ponovila da je niko nije dirao, o čemu je dala i pismenu izjavu.
Dejan Milić je odbio da potpiše zapisnik komunalne policije, jer se u njemu navodi kako je u vreme odmora pravio buku i galamu i time remetio mir u zgradi, kao i da postoji svedok, ali njegovo ime nije navedeno. Smatrajući da nije kriv, student iz Vrbasa je podneo pritužbu na rad dvoje komunalnih policajaca, prenose Novosti.
U komunalnoj policiji kažu da se povodom podnete pritužbe “sprovodi propisana procedura o čijem ishodu će podnosilac biti pismeno obavešten u zakonom propisanom roku”. “Pripadnici komunalne policije mogu da uđu u stambeni prostor uz dopuštenje ili poziv stanara. Na uniformama imaju vidljive oznake sa prezimenom i službenu značku sa identifikacionim brojem, kao i službenu legitimaciju, koju treba na zahtev i da pokažu”, navode u Komunalnoj policiji.

Autor: Novosti
Foto: Darko Dozet