Početna Crna hronika Manji broj krivičnih dela u 2015-oj, rečeno na godišnjoj konferenciji PU...

Manji broj krivičnih dela u 2015-oj, rečeno na godišnjoj konferenciji PU Novi Sad

pranje kose2

Ukupan broj krivičnih dela učinjenih ove godine na teritoriji Policijske uprave Novi Sad, manji je za više od 10 odsto u odnosu na prethodnu godinu, saopšteno je na godišnjoj konferenciji novosadske Policijske uprave. Najviše su smanjena imovinska krivična dela, a broj počinilaca uhvaćenih na delu, neuporedivo je veći nego 2014-te.

Tokom ove godine na delu je uhvaćeno čak 760 osumnjičenih, broj razbojništava u odnosu na prošlu godinu manji je za oko 26 odsto, teških krađa za četvrtinu, a krivičnih dela krađa za gotovo 17 odsto, pokazuje statistika. Kada je reč o maloletničkoj delinkvenciji, ona je smanjena za 10 odsto, a rasvetljeno je i dvostruko više dela iz oblasti privrednog kriminala“, izjavio je Siniša Radaković, načelnik Policijske uprave u Novom Sadu.

Dobri rezultati postignuti su i u suzbijanju narkomanije, otkriveno je za oko 30 odsto više krivičnih dela nego lane, a značajno je povećan i broj zaplena. Na području Policijske uprave Novi Sad, ove godine počinjeno je 7 ubistava.

Na teritoriji Južnobačkog okruga od početka godine dogodilo se 3.015 saobraćajnih nezgoda, što je za 16 odsto manje nego lane. Na putevima je poginulo 44 osobe, što je 4 manje nego prošle godine. Kada je reč o prekršajima, pojačanim aktivnostima saobaćajne policje, otkriveno je za gotovo trećinu više nego lane.
Tokom ove godine, novosadska kriminalistička policija, u saradnji sa Odredom žandarmerije, sprovodila je akciju “Čistač”, kojom je, osim ostalog, osujećen pokušaj krijumčarenja velike količine oružja i eksploziva, zaplenjena je veća kolilčina narkotika, a pronađeno je i 67 osoba po poternicama. Realizovano je i 9 operativnih akcija “Školarac”, usmerenih na otkrivanje i sprečavanje krivičnih dela i prekršaja u blizini škola.

Autor: NsHronika.rs