Početna Crna hronika Marko Markuš ubijen sa sedam metaka u sačekuši

Marko Markuš ubijen sa sedam metaka u sačekuši

Novosadska policija još traga za osobom koja je u petak uveče u “sačekuši” ispalila smrtonosne hice u Marka Markuša (29), iz Novog Sada, na parkingu ispred sportske hale nedaleko od hotela “Sajam”.

U Markuša, sina nekadašnjeg funkcionera policije, nepoznati napadač je, kako “Novosti” saznaju, ispalio šest-sedam metaka iz pištolja. Zadobijene povrede su bile teške, s obzirom na to da su meci završili u gotovo svakom delu tela ovog mladića. Markuš je, uprkos naporima lekara Urgentnog centra da ga reanimiraju, ubrzo podlegao ranama.

Napadač, za koga se veruje da je imao pomagače, u 21.40 je pucao iz mraka u trenutku kada je Markuš prilazio “mercedesu” udaljenom od hale svega nekoliko metara. Budući da su na kolima američke registarske oznake, i da takvih tablica nema mnogo u Novom Sadu, inspektori ne isključuje mogućnost da je sada pokojni Markuš kobne večeri vozio kola svog zeta, bivšeg košarkaša Darka Miličića, koji se oženio njegovom rođenom sestrom.

Prema dosadašnjim saznanjima, Markuš je te večeri bio na fudbalu u hali. Kada se s torbom uputio prema kolima, napadač, koji ga je, po svemu sudeći, čekao, pucao je u njega, posle čega je pobegao, najverovatnije peške. Sa višestrukim povredama, Markuša su odmah privatnim kolima prevezli do Urgentnog centra, udaljenog oko kilometar odatle, ali mu, nažalost, nije bilo spasa. Povrede su bile smrtonosne.

Ko je i zbog čega pucao u ovog dvadesetdevetogodišnjaka, među Novosađanima poznatog po učestvovanju u mnogobrojnim incidentima u gradu, koji je još kao maloletnik dolazio u sukob sa zakonom, utvrdiće se istragom.

– Mnogima se zamerio zbog svog bahatog ponašanja i često je dolazio u sukobe, te se ispituje s kim je u poslednje vreme bio u kontaktu – nezvanično navodi izvor blizak istrazi.

– Ispituje se da li je eventualno ubistvo naručeno zbog nekih ranijih neraščišćenih računa i, ako jeste, ko stoji iza toga.

Markuš je odranije poznat policiji, a 28. novembra je trebalo da u Višem sudu u Novom Sadu prisustvuje nastavku suđenju za incident koji se dogodio 2014. u Ulici Laze Telečkog. Prvooptuženi Jovan Kecman (37), koji je u bekstvu, optužen je za pokušaj ubistva policajca Dalibora Bogdanovića Boće (40), dok se Markušu u tom postupku sudilo za nanošenje teških povreda Aleksandru Kovačeviću. On je to negirao, tvrdeći da je lokal napustio pre nego što se incident desio.

Ovom Novosađaninu se sudilo i zbog pokušaja ubistva Slobodana Milutinovića 1. jula 2012. ispred diskoteke “Đava” na Petrovaradinskoj tvrđavi. On je odmah posle toga pobegao, ali je uhapšen na aerodromu u Mađarskoj i isporučen Srbiji. Markuš je, četiri godine kasnije, oslobođen krivice.

Bio osuđen na pet godina

Marko Markuš je marta 2011. godine, na ponovljenom suđenju u Višem sudu, bio osuđen na pet godina zatvora zato što je oktobra 2008. u restoranu “Osam tamburaša” na Petrovaradinskoj tvrđavi Aleksandru Dragojloviću (37), iz Valjeva, naneo teške povrede, kojima je ovaj posle nekoliko dana podlegao u Kliničkom centru Vojvodine. Na prethodnom suđenju, maja 2009, Markuš je bio osuđen na šest godina zatvora.

Izvor: Novosti