Početna Gradske teme Besplatne pripreme za prijemni ispit od decembra na PMF-u

Besplatne pripreme za prijemni ispit od decembra na PMF-u

Besplatne pripreme za prijemni ispit za upis na osnovne studije matematike i informatike biće organizovane na Prirodno-matematičkom fakultetu.

Na pripremama profesori Departmana zajedno sa učenicima radiće zadatke iz odgovarajućih oblasti matematike i informatike.

Osnovni cilj priprema je da se budući studenti upoznaju sa svim tipovima zadataka koji će biti na prijemnom ispitu, ali i da se kroz povremena popularna predavanja, koja će biti posebno najavljivana, zainteresuju za naprednije matematičke i informatičke teme.

Prvi ciklus priprema za prijemni počinje u decembru:

2. decembar – od 10 do 13 časova: Uvodne napomene i uvodni zadaci iz matematike, predavači: dr Đurđica Takači i dr Miloš Racković, profesori PMF-a.

9. decembar – od 9:30 do 13 časova: Dani matematike

16. decembar – od 10 do 13 časova: Novi pristup pripremama za matematiku na Departmanu za matematiku i informatiku. Budući studenti će prvo raditi kviz “Most matematike”, da bi sami proverili svoje znanje, a posle nastavnik radi zadatke koje su učenici imali na kvizu.

Drugi ciklus priprema počinje 2. februara 2018. u 10 časova, a treći ciklus priprema biće održan neposredno pred prijemni ispit.

Prethodna najava nije potrebna, dovoljno je samo doći na Trg Dositeja Obradovića 4.

Izvor: 021
Foto: Ilustracija/Pixabay