Početna Crna hronika Mesec dana potrage za Novosađaninom nestalim u Austriji

Mesec dana potrage za Novosađaninom nestalim u Austriji

0

Već mesec dana se traga za tridesetdevetogodišnjim Novosađaninom Miloradom Vlaovićem, koji je nestao u austrijskom gradu Linc.

Radio je na brodu “Primadona”, a u Novi Sad je trebalo da se vrati dve nedelje pre nestanka. Austrijska policija i dalje traga za njim, ali članovi porodice poručuju da su povratne informacije koje dobijaju “tanke”.

Mediji su pisali da je za ovim kuvarom raspisana Interpolova poternica kako bi bio pronađen. Međutim, u Interpolu su rekli da organizacija ne komentariše specifične slučajeve ili individualce, ne potvrđujući niti demantujući da tragaju za Novosađaninom.

Porodica je u početku mislila da Vlaović ne može da im se javi, jer je na Dunavu, potrošio je internet, a zbog policijskog časa ne sme da napušta brod. Na kraju su posredno, preko prijatelja, saznali da se za njim traga i da ronioci pretražuju Dunav ne bi li ga pronašli.

Članovi Vlaovićeve porodice još uvek veruju da će Milorad biti pronađen. Nadu im je dalo i to što ga je jedan muškarac navodno video u Štajru, nedaleko od Linca. On je, kako je prenela Vlaovićeva porodica, policiji prijavio da je video čoveka koji odgovara Miloradovom opisu, da je bio u dezorijentisanom stanju.

Porodica poziva sve koji imaju bilo kakvu informaciju o Miloradu Vlaoviću da svoja saznanja prijave policiji.

Izvor: 021
Priredila: M. Ćirić
Foto: Facebook