Početna Crna hronika Mesec dana pritvora osumnjičenima za pokušaj ubistva na Grbavici

Mesec dana pritvora osumnjičenima za pokušaj ubistva na Grbavici

Nakon saslušanja u Višem javnom tužilaštvu u Novom Sadu, sudija za prethodni postupak odredio je do 30 dana pritvora Njegošu Koprivici (33) iz Beograda i Slađanu Đorđeviću (26) iz Bojnika, koji su osumnjičeni za pokušaj ubistva Slobodana Milutinovića Snajpera (34) iz Novog Sada.

Ova mera im je određena kako boravkom na slobodi ne bi uticali na svedoke i zbog bojazni da bi mogli da ponove krivično delo. Krivična prijava ih tereti za pokušaj ubistva, izazivanje opšte opasnosti i nedozvoljenu proizvodnju, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.

Pošto je za Slađanom raspisana poternica zbog neodazivanja na izdržavanje četvorogodišnje kazne zbog narkotika, on će biti poslat u zatvor, nezvanično saznaje “Dnevnik”.

Podsetimo da je bomba pod Milutinovićev automobil postavljena 12. februara na Grbavici, u Puškinovoj ulici, nedaleko od Osnovne škole “Sonja Marinković” i Limanske pijace, i da se eksplozija dogodila nešto posle 19 časova. Automobil “porše kajen” je potpuno uništen, dok je Milutinović prošao sa lakšim povredama.

Milutinović je ranije osuđivan i da mu je već dva puta paljen automobil. U poslednje vreme je jedan od funkcionera FK Kabel.

Izvor: 021, Dnevnik
Foto: Unsplash