Početna Crna hronika Mladić pao sa terase “Bajića”, teško povređen

Mladić pao sa terase “Bajića”, teško povređen

0

V. Ž. (24) teško je povređen kada je pao sa terase Studentskog doma “Slobodan Bajić”.

Nezgoda se dogodila juče u ranim jutarnjim časovima, nešto pre tri sata, kada je stanar doma pao sa terase. Kako saznaje 021 u Studentskom centru Novi Sad, sve se dogodilo dok je trajala žurka u domu, koja nije bila prijavljena. U centru navode da ih je portir dva puta opomenuo, ali se nisu smirili.

Po rečima Mirjane Bursać iz Hitne pomoći, 24-ogodišnji mladić je sa teškim telesnim povredama, ali u svesnom stanju, prevezen u Urgentni centar. U Kliničkom centru Vojvodine za 021 kažu da je pacijent na poluintenzivnoj nezi i za sada u stabilnom stanju, te da je pod nadzorom lekara.

Pomoćnik direktora Službe za smeštaj Studentskog centra Novi Sad, Steva Lazarević, kaže da je policija obavila uviđaj, dežurni portir je dao izjavu, ali još uvek nije razjašnjeno kako je do incidenta tačno došlo.

– Petnaest godina sam u ovom poslu i ovako nešto mi se još nije dogodilo. Pokušavamo da se među studentima raspitamo šta se tačno dogodilo, ali svi nešto ćute. Policija je bila tu, obavila uviđaj, ali nismo dobili nikakve informacije od njih. Naš portir je dao izjavu, u knjizi dežurstva se navodi da ih je dva puta opominjao – navodi Lazarević.

Studentski dom “Slobodan Bajić” ima 758 stanara, a po rečima pomenutog sagovornika, teško je iskontrolisati svakog pojedinca šta ima kod sebe.

– Žurke se organizuju, a komplikovano je utvrditi ko je i šta uneo u dom. Najlakše je u tašnici uneti flašu vinjaka ili slično. Kada bismo zagledali kod svakoga šta ima kod sebe, naravno da bi se studenti pobunili da im narušavamo privatnosti, tako da se nalazimo u nezgodnoj situaciji – zaključuje pomoćnik direktora Službe za smeštaj.

Izvor: 021
Foto: fakulteti.edukacija.rs