Početna Crna hronika Mrtav pijan ukrao automobil pa bežao po gradu

Mrtav pijan ukrao automobil pa bežao po gradu

Sinoć se na gradskim ulicama odigrala prava filmska potera, kada je Davor R. (35) otuđio automobil Ford Fiesta ispred lokala u Futoškoj ulici broj 2.

Kako smo saznali, mlađa žena koja je zaposlena u kockarnici, parkirala je automobil u trećoj traci i ostavila ključeve u kontakt bravi, a potom je na kratko ušla u jedan od lokala. Davor je tada iskoristio priliku ušao u automobil i počeo da beži u pravcu Hajduk Veljkove ulice.

Žena D.B. odmah je alarmirala obezbeđenje iz firme “Max Protect” i oni su sa tri vozila pojurili razbojnika, a u međuvremenu su pozvali policiju i obaveštavali ih o kretanju ukradenog automobila.

Poterala se nastavila Futoškim putem i kroz naselje Adice, gde je Davor i uhvaćen od strane pripadnika “Max Protect” obezbeđenja koji su mu kolima preprečili put u Ulici Branka Ćopića, a potom ga savladili i izvukli iz automobila te ga zadržali do dolaska policije

Kako nam je rekao jedan od pripadnika obezbeđenja koji je učestvovao u poteri, oni su odmah reagovali, a sama potera je bila uzbudljiva, ali i veoma opasna, on je dodao da su momci uvek spremni da budu u službi građana i da pomognu.

Automobil je imao ugrađen GPS prijemnik što je olakšalo poteru.

Policija je po dolasku alkotestirala Davora koji je imao veliku količinu alkohola u krvi. Pripadnici OKP-a odmah su ga lišili slobode i određeno mu je policijsko zadržavanje. On se sumnjiči za tešku krađu u pokušaju.

Na lice mesta izašla je ekipa forenzičara koja je obavila uviđaj, a povređenih osoba i materijalne štete nije bilo.

Izvor: nsuzivo.rs
Foto: Pixabay