Početna Crna hronika Namerno predozirali ubicu Opačića

Namerno predozirali ubicu Opačića

vijagra-nenad-opacic-1328585176-35714Janoša Šnajdera, osumnjičenog za ubistvo bračnog para Opačić, u Češku je namamio naručilac zločina, poznati vojvođanski kriminalac N.D, kako bi uklonio ključnog svedoka.

Šnajderu je namerno data čista droga kako bi se “overio”, pokazuju najnovija saznanja srpskih i čeških istražnih organa do kojih su došle “Novosti”.
Prema nezvaničnim informacijama, N.D. je kao i Šnajder više godina proveo na izdržavanju zatvorske kazne u KPZ “Sremska Mitrovica”. U isto vreme tamo je boravio i Nenad Opačić. Sva trojica su se dobro slagala i čak organozovala štrajkove po zatvoru, ali vremenom je došlo do netrpeljivosti, pa i otvorenog neprijateljstva.
Veruje se da je razlog bila kontrola trgovine narkoticima ne samo u Vojvodini, već u celoj Srbiji, kao i organizovanje tranzita droge preko naše zemlje ka zapadnoj Evropi.
Kako je  ranije pisano, Šnajdera su još u Mitrovici Opačićevi neprijatelji krenuli da vrbuju za svoje interese. Oni su ga više meseci pripremali za napad i čekao se najpogodniji momenat. Detaljne instrukcije dobio je svega nekoliko dana pre ubistva, pošto je prethodno pušten iz zatvora. Prema saznanjima ovog lista, Šnajder je odabran jer je imao dobar odnos sa vođom veterničkog klana, a i bio je sklon narkoticima.
Naloženo je bilo samo da ubije Opačića, a ne i njegovu suprugu. Međutim, ona ga je nakon što je pucao u njenog muža prepoznala, te je zato, po veštačenju policije, on pucao i u nju pogodivši je u obraz, nakon čega je preminula u kolima hitne pomoći.
Posle nekoliko dana, prema dostupnim informacijama, Šnajder je napustio zemlju i sa lažnim pasošem otišao u Češku, gde mu je nalogodavac i organizator ubistva pripremio skrovište. Šnajderovu smrt ubrzala je činjenica da je izolovan DNK na mestu zločina, a istu informaciju saznao je i nalogodavac koji je takođe potom otputovao u Češku.
Veruje se da je iskorišćena zavisnost Šnajdera od narkotika te da mu je data čista doza, što je za njega bilo smrtonosno. Njegovo telo pronađeno je početkom maja ove godine, dva meseca posle ubistva Nenada i Jasmine Opačić.
Autor: 021