Početna Crna hronika Napad u centru grada: Mladića brutalno prebili zbog 150 evra

Napad u centru grada: Mladića brutalno prebili zbog 150 evra

0

Relja Barać, diplomirani novinar brutalno je pretučen i opljačkan u subotu uveče u Novom Sadu, kada su ga napala dvojica nepoznatih mladića.

Na uglu ulica Stražilovske i Miroslava Antića dvojica nepoznatnih mladića imeđu tri i četiri ujutro, napala su ga sa leđa, srušila i uzela mu novac, dokumenta i mobilni telefon. No nakon krađe, krenuli su još da se iživljavaju na njemu.

Kaže da je dobio oko 15 udaraca nogom u glavu i da sam ne zna kako nije prošao sa težim telesnim povredama, jer je u jednom momentu pomislio da gotovo, da će ga ubiti.

“Vraćao sam se se iz izlaska, na semaforu mi je prišao momak sa leđa i krenuo da me davi. Prvo sam pomislio da je šala, ali onda sam čuo naredbu: “daj pare”. Pokušao sam da sklonim tu osobu sa sebe i zajedno smo pali u žbunje, prišao je drugi mladić i iz sve snage me udario nogom u glavu. Već posle prvog udarca ostao sam bez telefona, dokumenata i novca, ali se iživljavanje nastavilo bar još nekoliko minuta” – priča Barać koji posle zavšenih studija novinarstva radi kao dostavljač u piceriji i volontira kao tim ataše naše košarkaške, odbojkaške i rukomentne reprezentacije.

Napadači su hteli da mu skinu odeću, u tom previranju dobio je još desetak udaraca u glavu. Sve vreme su mu pretili i psovali, insistirali su da mu uzmu i karticu za bankomat iako je vikao da više nema para.

U jednom momentu pomislio je da su pobegli, ali su se vratili da ga “overe”. Jedan ga je udario nogom u glavu sa desne, a drugi ga dotukao sa leve strane.

“To je toliko krvnički izgledalo, da sam mislio da će me ubiti. Od težih povreda ili još veće tragedije me spasla kondicija i bavljenje atletikom. Samo sam razmišljao da ostanem budan i ne padnem u nesvest, jer je u tom delu baš mrak i ko zna kada bi me našli” – rekao je Barać.

Kada su napadači konačno otišli, nekako je ustao i otišao u policiju, odakle je odveden u Urgentni centar. Srećom nije imao nikakve prelome.

Epilog je prilično otečeno lice s posekotinama, modrice i bolovi u grudnom košu i stomaku. Čistom srećom izbegao je gore povrede. Nažalost kako kaže baš tu noć je podigao platu bez koje je ubrzo ostao.

“Ako je cena života bila 150 evra, veoma nisko padamo. Nije mi jasno, kad su već uzeli novac, što su nastavili da me tuku još više. Prilično sam uznemiren i potresen, jer se ovo dogodilo na dva minuta hoda od strogog centra grada. Voleo bih ako je neko video šta se tu noć desilo, a nije hteo da se meša, da se javi i pomogne mi da pronađemo napadače” – poručio je nesrećni Barać.

Iz novosadske policije potvrđuju ovaj događaj. Navode da je napad kvalifikovan kao razbojništvo, istraga je u toku, dok su Baraću konstatovane lake telesne povrede.

Relja Barać bio je tim lider našim košarkašima na Evropskom prvenstvu u Berlinu, posle odbojkašima u kvalifikacijama za Olimpijske igre. Volontirao je u sektoru za medije na Svetskom rukometnom prvenstvu za žene u Novom Sadu, Dejvis kupu Srbija–Švajcarska, Evropskom prvenstvu za mlade u fudbalu u Novom Sadu, Fed kupu za žene u Beogradu i fajnal for turniru košarkaške Evrolige. Obožava sport, pogotovo košarku i Aleksandra Đorđevića, želja mu je da živi normalno i od svog poštenog rada.

Izvor: Blic
Foto: Pixabay