Početna Crna hronika Napadači na Daška Milinovića osuđeni na zatvorske kazne, dvojica nakon presude puštena...

Napadači na Daška Milinovića osuđeni na zatvorske kazne, dvojica nakon presude puštena na slobodu

0

Napadači na novosadskog radijskoj voditelja Daška Milinović osuđeni su na zatvorske kazne.

U Osnovnom sudu u Novom Sadu navode da je 8. decembra doneta nepravnosnažna presuda kojom su na zatvorske kazne osuđeni dvadesetpetogodišnji U. S. i dvadesetčetvorogodišnji N. K, kao i tridsetjednogodišnji podstrekivač M. E, osuđeni na zatvorske kazne.

“U. S. je oglašen krivim zbog krivičnog dela laka telesna povreda u saizvršilaštvu i osuđen je na kaznu zatvora u trajanju od 10 meseci koja se ima izvršiti u prostorijama u kojima okrivljeni stanuje uz primenu elektronskog nadzora, dok je okrivljeni N. K. oglašen krivim zbog krivičnog dela laka telesna povreda u saizvršilaštvu i osuđen je na kaznu zatvora u trajanju od jedne godine i dva meseca, a okrivljeni M. E. je oglašen krivim zbog krivičnog dela laka telesna povreda u podstrekivanju i osuđen je na kaznu zatvora u trajanju od jedne godine i četiri meseca”, navode u sudu.

Kako dodaju u sudu, nakon izricanja prvostepene presude, okrivljenima N. K. i M. E. ukinut je pritvor, te su isti pušteni na slobodu. To znači da oni čekaju poziv na izvršenje kazne.

Milinović je napadnut 16. aprila ove godine, u Novom Sadu, nedaleko od Osnovne škole “Vasa Stajić”, prilikom odlaska na posao.

Ubrzo nakon incidenta, napadači U. S. i N. K. iz Surčina su uhapšeni, kao i M. E. iz Jakova, koji je osuđen zbog podstrekivanja nasilja. Tužilaštvo u Novom Sadu prethodno je predložilo maksimalne kazne zatvora u trajanju od po pet godina.

Podsetimo, Milinović je napadnut dok je išao na posao. On je nakon napada ispričao da su ga napala dvojica mladića koje je prethodni dan primetio da ga prate. Prema njegovim rečima, napadači su ga poprskali suzavcem i potom udarili metalnom šipkom.

Nekoliko dana nakon napada, Milinović je ocenio da je napadnut jer “nervira konzervativni desni, nacionalistički i klerikalni deo javnosti”.

Izvor: 021.rs
Foto: Printscreen