Početna Crna hronika Napadnut jedan od organizatora protesta “Jedan od pet miliona” u Novom Sadu

Napadnut jedan od organizatora protesta “Jedan od pet miliona” u Novom Sadu

Jednog od organizatora protesta “Jedan od pet miliona” u Novom Sadu, studenta Filipa Martina, napala je maskirana osoba kasno sinoć.

Martin je gađan limenkom piva, objavili su organizatori na svom Instagram nalogu u snimku nakon incidenta. Slučaj je prijavljen policiji.

Incidenti su se, podsećamo, dogodili i tokom skupa “Jedan od pet miliona” u Novom Sadu u petak, kada je jedan od gostiju kafića u Zmaj Jovinoj gađao okupljene građane kriglom, zamalo pogodivši jednog dečaka.

Policija je privela trojicu momaka koji su odgovorni za ovaj incident, koji je zamalo eskalirao u tuču.

“Pozivamo nadležne organe da hitno reaguju na ovakve napade, kojima se daje legitimitet za svaki naredni napad protiv neistomišljenika. Napad na Filipa Martina je dokaz da se trenutna vlast protiv neistomišljika u Srbiji bori isključivo nasiljem. Podsećamo da je upravo napad na Borka Stefanovića bio povod za početak protesta #stopkrvavimkosuljama, ali i da se taj manir vlasti nastavio napadima na mnoge organizatore protesta na lokalu kao što su Strahinja Ćirić iz Negotina, Milan Blagojević iz Žitorađa, dr Marko Radulović iz Majdanpeka, Vladimir Petković – Zigi iz Zaječara, kao i na novinara portala Žig Milana Jovanovića”, poručuju iz “Jedan od pet miliona”.

Izvor: 021
Foto: Pexels