Početna Crna hronika Napadnut sekretar FK Vojvodina ispred “Karađorđa”

Napadnut sekretar FK Vojvodina ispred “Karađorđa”

Sekretar FK Vojvodina Aleksandar Vlaškalić napadnut je juče ispred stadiona “Karađorđe” dok je išao u prostorije kluba.

Napad se dogodio oko osam časova ujutro. Vlaškalić za 021.rs kaže da je automobil parkirao u dvorište stadiona i krenuo ka prostorijama kluba.

“Čuo sam da neko ide iza reklame od krpe koja stoji na zapadnoj tribini kod blagajne. Okrenuo sam se i samo pogledao u momka koji je išao tim putem i nastavio sam ka kancelariji. Tada je ta osoba prišla bliže meni i udarila me dva puta desnom rukom u glavu i levom u leđa. Video sam da ima sivu trenerku, kapuljaču na glavi, takvog čoveka ja ne poznajem”, poručuje Vlaškalić za 021.rs.

Napadač je nakon toga pobegao u pravcu Bulevara oslobođenja. Hitna pomoć u ovom incidentu nije intervenisala, ali je slučaj prijavljen policiji.

Nije poznato šta je povod za jutrašnji napad na sekretara crveno-belih. Vlaškalić ističe za 021.rs da nema neprijatelja u Novom Sadu, ali da ima poruku za napadača i njegove nalogodavce.

“Činjenice su da nemam neprijatelja, da nisam nikome dužan, da nisam u organima upravljanja FK Vojvodina i nisam član Upravnog odbora kluba. Međutim, ono što vidim jeste da se vrše konstantni pritisci na zaposlene i članove rukovodstva FK Vojvodina. Ako pogledate Ulicu Dimitrija Tucovića i naš stadion vidite da je mnogo grafita koji vređaju ugled i dostojanstvo članova kluba, isto je i sa transparentima na tribinama stadiona, gde se iznose neistine u vezi sa našim sportskim direktorom… Ne vidim razlog koji je doveo do današnjeg događaja, a poručujem izvršitelju i njegovim nalogodavcima da ću doći gde oni kažu, da sednemo i da rešimo ako imaju bilo kakav problem sa mnom. Ja nemam neprijatelja u ovom gradu”, zaključuje Vlaškalić.

Već duže vreme uprava i deo navijača FK Vojvodina nisu na istoj “talasnoj dužini”. Firmaši tvrde da uprava ne poštuje Vojvodinu kao instituciju, ali ni navijače, a sve je kulminiralo proteklog vikenda na utakmici protiv Partizana, kada je gađana loža u kojoj su se nalazili pojedini članovi rukovodstva. Tada je pogođena legenda “stare dame” Radivoj Mika Radosav, član prve šampionske generacije novosadskog kluba.

Ovo nije prvi put da sekretar FK Vojvodina bude meta napada. Vlaškalić je napadnut i 2012. godine posle utakmice između Vojvodine i Hajduka. Vojvodina je za taj incident optužila prvog čoveka Hajduka, ali su Kuljani demantovali te navode.

Izvor: 021
Foto: Pixabay