Početna Crna hronika Napadnuta doktorka u Domu zdravlja na Novom naselju

Napadnuta doktorka u Domu zdravlja na Novom naselju

Doktorku Sanju Ilić napao je S. M. na radnom mestu u ambulanti internog odeljenja Doma zdravlja na Novom naselju.

Incident se dogodio u petak, 22. marta godine oko 8 časova i 15 minuta.

Kako su saopštili iz Doma zdravlja, počinilac je od ranije poznat kao vinovnik nereda i napada na njihove zaposlene.

Povod za incident je, saopštavaju, to što je S. M. insistirao da zakaže odmah u ponedeljak prijem za sina koji nije bio sa njim, a da kod sebe nije imao svu potrebnu dokumentaciju.

“Njegovom sinu je bila potrebna predoperativna priprema i mišljenje lekara specijaliste. Insistirao je da mu se zakaže odmah u ponedeljak te je odbio da kaže lične podatke i pokaže prethodno dobijenu medicinsku dokumentaciju i nalaze lekara. Nakon što mu je objašnjena procedura koja podrazumeva da kod sebe ima, i da na uvid, svu dokumentaciju, počeo je da viče, udara rukom po stolu, psuje, vređa i odguruje našu doktorku”, navodi se u saopštenju.

Dodaje se da su pacijenti koji su bili u čekaonici pokušali da odbrane doktorku, budući da je “napadač još dok je čekao na prijem kod doktorke najavljivao da će se obračunati sa medicinskim osobljem.”

Napadača su, opisuju, pokušali da umire i lekari iz drugih ambulanti specijalističkog odeljenja, što je on odbijao.

“Tek kada je stigla policija S.M. se smirio. Napadač je od ranije poznat kao izazivač incidenata i kao takav je prijavljivan, posebno od strane njegovog izabranog lekara.”

U Domu zdravlja “Novi Sad” smatraju da je ovo još jedna prilika kada treba da se ukaže na potrebu da se medicinskom osoblju da status službenog lica i tako se reše i spreče novi napadi na njihove zaposlene.

Podsetimo, samo u toku ovog meseca, dve doktorke novosadskog Doma zdravlja su napadnute na radnom mestu.

Izvor: 021
Foto: Pixabay