Početna Crna hronika Nastavljeno suđenje bračnom paru Milutinović

Nastavljeno suđenje bračnom paru Milutinović

0

U Osnovnom sudu u Novom Sadu nastavljeno je suđenje Slobodanu Milutinoviću Snajperu i njegovoj supruzi okrivljenima za nedozvoljeno posedovanje oružja.

Na današnjem glavnom pretresu koji je trajao gotovo tri sata saslušani su policijski službenik koji je sačinio zapisnik sa pretresa stana okrivljenih Saša M., veštak za balistiku Dejan Belić, veštak za balističar sa biološkog fakulteta u Novom Sadu Milica Keckarević Marković kao i stručni savetnik odbrane.

Svedok Saša M. koji je sačinio zapisnik sa pretresa naveo je u svom iskazu da on nije bio prisutan kada je pištolj pronađen, već da se nalazio sa okrivljenim Slobodanom i njegovim advokatom u drugoj prostoriji, a da ga je kolega Miloš Rodić obavestio da je pištolj pronađen u spavaćoj sobi okrivljenih.

„Ja taj pištolj nisam dodirivao niti sam razgovarao sa okrivljenom Tamarom Milutinović“, naveo je ovaj svedok kada mu je zastupnica optužnog akta predočila odbranu okrivljene Tamare sa početka glavnog pretresa.

Veštaci su ostali pri ranije datom nalazu i mišljenju, ali nisu mogli da opredele čiji DNK trag je pronađen na oružju budući da je veštačenjem utvrđeno da pronađeni tragovi ne pripadaju okrivljenom bračnom paru.

Podsetimo, bračnom paru Milutinović na teret se stavlja nedozvoljeno posedovanje oružja koje je zaplenjeno u velikoj policijskoj akciji u septembru prošle godine, tri dana nakon ubistva MMA borca Uroša Stefanovića, kao i ranjavanje novosadskog biznismena Gorana Kovačevića Goranca.

Na početku glavnog pretresa, u martu ove godine, okrivljeni su izneli svoju odbranu odbivši da odgovaraju na pitanja tvrdeći da su im dokazi podmenuti.

Predsednik veća sudija Đorđe Radovanović zakazao je naredno ročište za 20. oktobar tekuće godine kada se očekuje saslušanje preostalih svedoka.

Autor: M. Ćirić
Foto: Pixabay