Početna Kultura Bariton Željko Lučić oduševio novosadsku publiku

Bariton Željko Lučić oduševio novosadsku publiku

0

Operski dragulj, koji od 2019. oduševljava novosadsku publiku, Verdijev Rigoleto sinoć je bio poseban i izvanredan jer je u naslovnoj ulozi, nastupio svetski priznati bariton Željko Lučić. Dokaz da je ovo izvođenje bilo jedinstveno svakako predstavlja stojeći aplauz publike i oduševljenje koje niko nije mogao sakriti.

Željko Lučić kaže da je oduševljenje bilo obostrano, kao i da se nada da će se saradnja nastaviti u narednom periodu, upravo u SNP-u gde je njegova karijera i počela pre 30 godina.

“Ova bina – ja mislim da se zaista ovde ništa nije promenilo. Znate li vi koji je to osećaj? 30 godina – Znate li kako je to prohujalo? Ne znam ni kako su prošle ni gde su prošle, ja sam se vratio i zatičem sve isto, ništa se nije promenilo i zaista sam bio veoma uzbuđen, bilo mi je izuzetno prijatno”, rekao je Lučić.

Direktorka Opere SNP-a Sandra Milankov takođe nije krila oduševljenje zbog ovog događaja te najavila da će SNP u tom duhu i nastaviti.

“Ovaj događaj je jako značajan za SNP zato što nam gostuje svetska zvezda kao što je gospodin Željko Lučić koji je jedan od najboljih baritone na svetu i jako je bitno da u našem pozorištu gostuju umetnici takvog kalibra, i da pružimo publici mogućnost da ih uživo slušaju i gledaju”, rekla je Milankov.

Upravnik SNP-a Aleksandar Stankov, rekao je da posle 18 premijera drame, opere i baleta i 60 hiljada gledalaca koji su prošli kroz SNP prošle godine, da Pozorište ima zadatak da se takav trend nastavi i unapredi.

“Uspešna je sezona iza nas što iz umetničkih apekata, što iz aspekata, ulaganja u SNP kako u objekat sam, tako i u umetnike. Premijerno je Rigoleto postavljen 2019, godine a ono što ovu predstavu čini posebnom je činjenica da naslovnu ulogu igra Željko Lučić koji je započeo svoju karijeru pre 30 godina upravo ovde. Veoma značajn događaj za nas i sigurni smo da su svi sladokusci opere uživali večeras”, istakao je Stankov.

Za samo dva dana, 10. septembra u Beogradu na vodi, Željka Lučića i operu Rigoleto gledaće i beogradska publika.

Autor: NSHronika.rs
Foto: SNP / V. Veličković