Početna Crna hronika Nastavljeno suđenje Ivanu Kontiću za nanošenje teških telesnih povreda

Nastavljeno suđenje Ivanu Kontiću za nanošenje teških telesnih povreda

0

U Višem sudu u Novom Sadu nastavljeno je juče suđenje okrivljenima za tuču kod kladionice u Jevrejskoj ulici pre dve godine.

Na jučerašnjem glavnom pretresu saslušan je svedok oštećeni Miljan Mandić koji je izjavio da ostaje kod ranije datog iskaza, ali je bilo upečatljivo da tokom više od tri sata ispitivanja nekih detalja kritičnog događaja nije mogao da se seti.

„Meni je događaj više poznat iz medija i sa video snimka koji se pojavio na društvenim mrežama nego što se sećam same tuče, jer se sve odigralo munjevito brzo i bio sam u strahu za svoj život“, naveo je Mandić pravdajući se zbog dopunjavanja nekih naknadno iznešenih izjava.

Svedok Mitar Mandić, inače brat oštećenog naveo je da je Ivan Mandić živeo kod njega u stanu do maja 2020. godine, kada se zbog promene posla odselio.

„Između Ivana i mene nikada nije bilo svađe ni sukoba, a ja sam u prostorijama „Maksbeta“ ostavljao ključ od svog stana koji su uzimali moj brat Miljan, kum Marko, drug Bojan i moja supruga kad bi im zatrebao u slučaju da ja odem u Crnu Goru. Te večeri, ja nisam bio tu. Kum Marko mi je javio šta se desilo i da će on biti sa Miljanom da mu pomogne, a ja sam se sa njim čuo sutradan“, naveo je svedok, dodajući nakon što mu je predsednica veća sudija Nataša Vojnović predočila iskaz oštećenog da on ne može tačno da opredeli da li se čuo sa Miljanom te noći u četiri ujutru ili u toku prepodneva.

Naredno ročište zakazano je za 29. septembar tekuće godine kada se očekuje saslušanje preostalih svedoka dvojice radnika obezbeđenja u lokalu ispred kojeg se kritični događaj dogodio.

Podsetimo, kako se navodi u optužnici koju zastupa zamenik Višeg javnog tužioca Aleksandra Amidžića okrivljenom Ivanu Kontiću (31) iz Nikšića se na teret stavlja da je 24. avgusta 2020. godine ispred lokala u Jevrejskoj ulici sa više udaraca rukama i nogama pokušao da ubije Miljana Mandića (29) iz Beograda, dok se okrivljenima Ognjenu Leđancu na teret stavlja učestvovanje u tuči a Luki Mihajloviću se pripisuje pomaganje počiniocu nakon izvršenja krivičnog dela.

Predsednica veća odbila je predlog za ukidanje pritvora protiv okrivljenog Ivana Kontića.

Autor: M. Ćirić
Foto: MUP