Početna Gradske teme U drugom upisnom roku najveće interesovanje za upis na Medicinski fakultet i...

U drugom upisnom roku najveće interesovanje za upis na Medicinski fakultet i Akademiju umetnosti

0

Prijava kandidata za upis na osnovne i integrisane akademske studije na fakultete Univerziteta u Novom Sadu u drugom upisnom roku je završena.

U drugom upisnom roku prijavila su se ukupno 404 kandidata, za popunjavanje 2.479 mesta predviđenih ovogodišnjim konkursom za drugi upisni rok.

Kandidati za nastavak svog školovanja na nekom od fakulteta Univerziteta u Novom Sadu, najveće interesovanje su pokazali za upis na Medicinski fakultet i Akademiju umetnosti u Novom Sadu.

Za upis na Medicinski fakultet prijavilo se ukupno 49 kandidata. Za upis na osnovne akademske studije za smer zdravstvene nege prijavio se jedan kandidat, a ostali si se prijavili za upis inegrisanih studija. Njih 26 se prijavilo za studijski program medicine na engleskom jeziku, a 26 za dentalnu medicinu na engleskom jeziku.

Na Akademiji umetnosti prijavilo se 29 kandidata za popunjavanje 40 upražnjenih mesta po Konkursu. Njih 17 se prijavilo za upis na departman muzičke umetnosti, a 12 za upis na departman dramskih umetnosti. Jedan kandidat se prijavio za upis na interdisciplinarne studije na smer dizajna video igara.

Za upis na Fakultet tehničkih nauka prijavilo se ukupno 39 kandidata. Tri kandidata su se prijavila za upis na smer elektrotehnike na osnovnim strukovnim studijama, a njih 36 za upis na neki od 27 smerova na osnovnim akademskim studijama.

Ukupno 38 kandidata se prijavilo za upis na Pravni fakultet, za upis na Prirodno-matematički fakultet 34, a za Ekonomski fakultet u Subotici 42 kandidata.

Na Filozofskom fakultetu prijavila su se ukupno 32 kandidata, Poljoprivrednom 25, Fakultetu sporta i fizičkog vaspitanja 23, a na Tehnološkom fakultetu osam kandidata.

Ako posmatramo broj prijava za upis na fakultete koji se nalaze u Subotici, Somboru i Zrenjaninu, najveće interesovanje studenti su pokazali za upis na Tehnički fakultet „Mihajlo Pupin“ u Zrenjaninu, gde se prijavilo njih 37.
Za upis na Građevinski fakultet u Subotici prijavilo se 15 studenata, za Pedagoški fakultet u Somboru 12, a za Učiteljski fakultet na mađarskom nastavnom jeziku u Subotici njih 11.

Polaganje prijemnih ispita na većini fakulteta biće održano od 5. do 7. septembra 2022. godine.

Detaljne informacije o upisu na fakultete možete pronaći na sajtu Univerziteta u Novom Sadu.

Izvor: gradskeinfo.rs
Foto: Wikipedia