Početna Crna hronika Nastavljeno suđenje Ivanu Kontiću za prebijanje kod “MaksBeta”

Nastavljeno suđenje Ivanu Kontiću za prebijanje kod “MaksBeta”

0

U Višem sudu u Novom Sadu nastavljeno je suđenje Ivanu Kontiću iz Nikšića i novosađanima Ognjenu Leđancu i Luki Vukajloviću, okrivljenima za pokušaj ubistva, učestvovanje u tuči i pomaganje počiniocu nakon izvršenog krivičnog dela.

Predsednica veća sudija Nataša Vojnović odbila je dokazne predloge tužilaštva i punomoćnika oštećenog da se pribavi “CT” glave oštećenog, da se proveri da li su se Ognjen Leđanac i Luka Vukajlović odazvali policijskom pozivu ili su bežali, da se ponovo ispita veštak za sudsku medicinu – Vladimir Pilija, koji je dva puta davao iskaz pred istim većem, kao i predloge odbrane okrivljenog Kontića da se ispita policijski službenik B. J., kao i to da li se protiv navedenog službenika vodi disciplinski postupak.

Okrivljeni Ognjen Leđanac i Luka Vukajlović su dopunili svoju odbranu osporavajući navode tužilaštva da su bežali prilikom hapšenja.

Predsednica veća sudija Nataša Vojnović zakazala je naredno ročište 5. aprila tekuće godine, kada se očekuje uvid u foto dokumentaciju i iznošenje završnih reči.

Podsetimo, prema navodima optužnice koju zastupa zamenik Višeg javnog tužioca Aleksandar Amidžić, okrivljenom Ivanu Kontiću se stavlja na teret da je 24. avgusta 2020. godine ispred kladionice “MaksBet” u Novom Sadu sa više udaraca pesnicama i nogama pokušao da liši života oštećenog Miljana Mandića iz Beograda te da mu je dok je ležao bez svesti na zemlji lomio ruke. Okrivljenom Ognjenu Leđancu na teret se stavlja učestvovanje u tuči, a okrivljenom Luki Vukajloviću na teret se stavlja pomaganje počiniocu nakon izvršenog krivičnog dela.

Autor: M. Ćirić
Foto: Pixabay