Početna Crna hronika Nastavljeno suđenje za pucnjave u Petrovaradinu 2015. godine

Nastavljeno suđenje za pucnjave u Petrovaradinu 2015. godine

0

U Višem sudu u Novom Sadu nastavljeno je suđenje Milošu Mariću, okrivljenom za pucnjave po komšijskim kućama u Petrovaradinu i nedozvoljeno posedovanje oružja i eksplozivnih materija.

Na današnjem glavnom pretresu ispitani su veštaci koji su veštačili oružje koje je pronađeno kod okrivljenog prilikom hapšenja.

Tomislav Matović, koji je veštačio dve bombe i pvc sporogorući štapin koji su pornađeni kod okrivljenog prilikom pretresa kuće u kojoj boravi, ostao je pri nalazu i mišljenju koje je sačinio.

Veštaci za balistiku i trasologiju Dejan Belić i Dragoljub Ilić, koji su veštačili automatske puške i “tetejca” iz kojih je okrivljeni pucao, ostali su pri datom nalazu i mišljenju, sačinjenog u martu 2015. godine.

Branilac okrivljenog, advokat Milan Unković, izneo je primedbu da smatra da je veštačenje urađeno nezakonito, budući da su veštaci pripadnici MUP-a.

Predsednica veća, sudija Nataša Vojnović, zakazala je naredno ročište za 9. maj tekuće godine.

Podsetimo, prema navodima optužnice koju zastupa zamenica Višeg javnog tužioca Ksenija Bašić, okrivljenom se stavlja na teret da je u martu 2015. godine osam dana terorisao meštane Petrovaradina pucajući iz automatskog oružja po okolnim kućama.

Autor: M. Ćirić
Foto: Pixabay