Početna Crna hronika Nastavljeno suđenje za dilovanje droge i posedovanje oružja iz 2018. godine

Nastavljeno suđenje za dilovanje droge i posedovanje oružja iz 2018. godine

0

U Višem sudu u Novom Sadu nastavljeno je suđenje Mladenu i Jeleni Lalušić, Draganu Miloševiću i Nenadu Živojinovu, okrivljenima za dilovanje dvadesetak kilograma narkotika, kao i za posedovanje oružja.

U nastavku dokaznog postupka saslušan je svedok D. Š. iz Bosne kojeg je predložio branilac okrivljenog Nenada Živojinova, advokat Miloš Bugarski, a koji je naveo da su ručne bombe koje su pronađene kod okrivljenog Živojinova njegove.

“Početkom 2018. godine došao sam u Novi Sad po pozivu jednog drugara da radim građevinske radove. Svakodnevno sam nakon posla odlazio do kladionice kod Riblje pijace što je u blizini stana u kojem sam živeo. Posle nekoliko odlazaka upoznao sam Nenada Živojinova i on je jedini od okrivljenih kojeg poznajem. Ubrzo smo se zbližili i sprijateljili i ja sam ga jednom prilikom pred odlazak u Bosnu zamolio da mi pričuva deset ručnih bombi koje sam našao u kući svog pokojnog rođaka i hteo da prodam kako bih isplatio kockarske dugove. Po povratku u Bosnu slomio sam ličnu kartu i nisam mogao odmah da se vratim u Srbiju, a kada sam uspeo, po povratku sam sreo Nenada sa kojim sam prethodno izgubio kontakt i kada sam saznao da je okrivljen za bombe odlučio da dođem i dam svoj iskaz, jer ne želim da nevin čovek ispašta za ono što sam ja uradio i potpuno sam svestan da za to delo mogu krivično da odgovaram”, naveo je ovaj svedok.

Naredno ročište zakazano je ranije za 16. januar 2023. godine, kada se očekuje iznošenje završnih reči.

Podsetimo, okrivljenima se na teret stavlja dilovanje oko dvadesetak kilograma narkotika i posedovanje oružja. Šestorka je lišena slobode u maju 2018. godine, kada je u velikoj policijskoj akciji zaplenjeno oko 14 kilograma marihuane, približno 4 kilograma ekstazija, 10 ručnih bombi, lovačke puške i oprema za uzgajanje marihuane u veštačkim uslovima. Tom prilikom uhapšeni su: Mladen Lalušić, njegova supruga Jelena, Nenad Živojinov, Dragan Milošević, Dragoljub Mušović i Vladimir B, koji je u vreme izvršenja dela bio maloletan. Dragoljub Mušović i Vladimir B. sklopili su sporazum o priznanju krivice, dok se za preostale očekuje presuda.

Autor: M. Ćirić
Foto: Pixabay