Početna Crna hronika Nastavljeno suđenje za pokušaj ubistva novosadskog inspektora

Nastavljeno suđenje za pokušaj ubistva novosadskog inspektora

0

U Višem sudu u Novom Sadu nastavljeno je suđenje Dimitriju Stankoviću (43) iz Novog Sada, okrivljenom za pokušaj ubistva novosadskog inspektora kriminalističke policije Uroša Nikića pre dve godine u Novom Sadu.

Na jučerašnjem glavnom pretresu saslušan je veštak za video nadzor Nikola Dragović koji je u celosti ostao pri dopunskom veštačenju, ali nije mogao da se izjasni o tome kako je radio sistem video nadzora hitne pomoći kritičnog dana, jer je maja prošle godine firma za održavanje video-nadzora promenjena i sistem je vraćen na fabrička podešavanja usled čega su svi prethodni snimci izbrisani.

A. Z., svedok čije je saslušanje planirano za jučerašnje ročište ponovo se nije pojavila, a iz PI Klisa obavestili su sud da svedokinja nije zatečena u svom stanu i da se najverovatnije nalazi u inostranstvu. Branilac okrivljenog najavio je podnošenje krivične prijave protiv „nn“ lica zbog ometanja dokazivanja, jer sumnja da je svedok sklonjena kako bi bila nedostupna sudu.

Predsednica veća sudija Ivana Josifović zakazala je naredno ročište za 13. jun tekuće godine.

Podsetimo, kako se navodi u optužnom aktu koji zastupa Zamenik Višeg javnog tužioca Biljana Silađi okrivljeni je 21. oktobra 2020. godine, oko 14 časova, u Novom Sadu u Ulici Save Đisalova sa 11 uboda oštrim predmetom pokušao da liši života novosadskog Inspektora kriminalističke policije Uroša Nikića. Tom prilikom oštećeni je zadobio teške telesne povrede opasne po život čije posledice trpi i dan danas.

Autor: M. Ćirić
Foto: Pixabay