Početna Crna hronika Nastavljeno suđenje za prebijanje mladića u Laze Telečkog

Nastavljeno suđenje za prebijanje mladića u Laze Telečkog

0

U nastavku suđenja osmorici okrivljenih za tuču u Ulici Laze Telečkog iskaze su dala preostala dvojica oštećenih.

Jedan od njih, policajac M.P, odgovarajući na pitanja odbrane, naveo je da se u lokalu pre samog incidenta nije predstavio kao policajac, jer nije smatrao da je njegov i život njegovih drugova u tom trenutku ugrožen i da stoga nije bilo potrebe za tim.

“Predstavio sam se kao policajac kada je već njih nekoliko bilo iznad mene, dok sam nakon zadobijenog udarca ležao na podu”, izjavio je.

N. Š. je rekao da se osećao ugroženim kad je video da su mi drugovi napadnuti.

“Video sam da jedan od momaka udara mog drugara D. M. u lice iako su radnici obezbeđenja lokala bili prisutni. Osećao sam se ugroženim kad sam video da su mi drugari napadnuti i da je ispred lokala tuča, ali sam izašao da pokušam da im pomognem, jer su njih dvojicu napala osmorica mladića i znao sam da oni nemaju šanse da se odbrane. Ne sećam se najbolje svega od te večeri, ali na snimku sam posle video da sam po izlasku udario jednog momka iz tog društva koje je napalo moje prijatelje”, naveo je.

Suđenje se nastavlja 31. maja.

Prema optužnici, osmorica momaka iz Šida su, ispred “Lazinog sokaka”, u februaru prošle godine, brutalno pretukli dvojicu mladića, a jednog lakše povredili.

Trojica okrivljenih se nalaze u pritvoru, dok se petorica brane sa slobode.

Snimak brutalnog prebijanja koji je uhvatila nadzorna kamera objavljen je na društvenim mrežama i izazvao veliku pažnju javnosti.

Izvor: 021.rs
Foto: Pixabay