Početna Sport Voša se plasirala u polufinale Kupa Srbije – ubedljvo pobedila Rad

Voša se plasirala u polufinale Kupa Srbije – ubedljvo pobedila Rad

0

Fudbaleri Vojvodine plasirali su se u polufinale Kupa Srbije, pošto su danas u gostima pobedili ekipu Rada rezultatom 4:0.

Strelci za Vojvodinu bili su Vukčević u 10, Simić u 17, Topić u 25. i Zukić u 45. minutu.

Vojvodina je od prvog minuta krenula ofanzivno, prvi je pripretio Topić, čiji je udarac odbranio Pejović, potom je na odbijenu naleteo Lazarević, ali je izblokiran.

Voša je povela u 10. minutu, Zukić je centrirao sa levog boka, Vukčević je bio najviši u skoku i glavom sa osam metara pogodio za 0:1.

Već u 15. minutu Voša je duplirala vođstvo, Vukčević je iznudio penal, na vreme je sklonio loptu, Đorić je zakasnio i zakačio ga po nozi, a precizan sa bele tačke bio je Veljko Simić – 0:2.

Gosti su nastavili da dominiraju i ubrzo su došli i do trećeg gola, Lazarević je prošao po desnom boku i vratio povratnu za Topića koji je iz prve gađao levi ugao za 0:3. U nadoknadi prvog poluvremena, Zukić je proigrao Simića, Đorić ga je povukao sa leđa i napravio novi penal. Odgovornost je sada preuzeo Zukić i snažnim udarcem uz samu stativu povisio je na 0:4.

Tempo utakmice je znatno opao u drugom poluvremenu, prvi pokušaj imao je Zukić iz slobodnog udarca u 62. minutu, kada je lopta završila preko gola.

Rad je najbliži golu bio u 67. minutu, Rockov je odbio loptu u duelu sa Bacanovićem, Stević je naleteo na odbijenu i šutirao preko prečke.

Voša je imala dobru šansu u 79. minutu, Nešković je ušao u šesnaesterac iskosa sa leve strane i pogodio spoljni deo mreže. Do kraja nije bilo promene rezultata, Voša se plasirala u polufinale Kupa Srbije.

Izvor: 021.rs
Foto: Pixabay