Početna Crna hronika Nastavljeno suđenje za prevaru sa stanovima

Nastavljeno suđenje za prevaru sa stanovima

0

U Višem sudu u Novom Sadu nastavljeno je suđenje Savu Babiću iz Novog Sada optuženom da je pre desetak godina oštetio više desetina kupaca stanova i placeva, uz duple prodaje na sedam lokacija u gradu, tako što je počinio krivična dela prevare i zloupotrebe ovlašćenja u privredi. Okrivljeni je dopunio odbranu, komentarišući tačku po tačku iz optužnice.

Nakon prethodnog sličnog ročišta za objekte u Ulici Miše Dimitrijevića, juče je optuženi objašnjavao suštinski da li je neko namiren ili ne od kupaca koji se navode u spisima predmeta. Analizirani su slučajevi sa lokacija objekata u više ulica u Novom Sadu i Veterniku. Okrivljeni je naveo da su ga mnogi od brojnih saradnika u poslu investitora izneverili i doveli u veoma lošu poslovnu situaciju, ne izmirivši svoje ugovorne obaveze.

S druge strane on tvrdi da ima nenaplaćenih sudskih pravnosnažnih presuda na koje čeka preko godinu dana i da je pokrenut jedan takav postupak za izvršenje.

Tužilaštvo je ponovo insistiralo na prikazivanju ugovora koje okrivljeni nije u potpunosti dostavio.

Odbrana je podsetila da je dokumentacija u bitnom delu dostavljena, ali da je ona preobimna.

Optuženi se brani sa slobode od 2013. godine kada je pušten iz pritvora posle 18 meseci.

Po nekim nezvaničnim računicama, nije isključeno da se okrivljenom pripisuje da je prisvojio možda i do iznosa od 150.000 evra, kao fizičko lice ili preko stambene zadruge.

Nekoliko puta je zastupnica optužnog akta Aleksandra Lučić Fajfer tražila dokaze, dokumenta ugovore, ali okrivljeni je na to u više navrata rekao da nije očekivao da će mu baš ta dokumentacija trebati, pa je od suda dobio određeno vreme da je dostavi, uz jednu opasku da je uz njegovo čitanje optužnice mogao pretpostaviti šta će mu trebati u sudnici.

Predsednica veća sudija Nataša Vojnović zakazala je naredno ročište za 24. novembar.

Izvor: RTV
Foto: Pixabay