Početna Gradske teme Otvoren Dom penzionera u Kisaču

Otvoren Dom penzionera u Kisaču

0

Udruženje penzionera Grada Novog Sada obeležilo je juče 75 godina postojanja i rada, a tim povodom je otvoren Dom penzionera u Kisaču.

Svečanom programu je prisustvovao zamenik gradonačelnika Novog Sada Milan Đurić koji je članovima Skupštine Udruženja čestitao jubilej i poželeo da nastave još dugo uspešno da rade za dobrobit korisnika penzije sa teritorije Grada.

– Grad Novi Sad prepoznaje značaj doprinosa današnjih penzionera društvu, kao i svoju obavezu da im se adekvatno oduži za sve što su uradili. Kontinuirano radimo na unapređivanju sistema usluga za starije sugrađane. Dnevni boravci, klubovi za penzionere, pomoć i nega u kući, jednokratne pomoći za one sa najnižim primanjima kao i povlastice u javnom prevozu, plaćen odlazak u banje i letovališta samo su neke od mera koje Grad sprovodi kako bi im olakšao penzionerske dane – izjavio je Milan Đurić i dodao – Današnja proslava je lepa prilika da u Kisaču otvorimo Dom penzionera. U rekonstrukciju ovog objekta uložili smo pet miliona dinara i dobili prostor od 70 kvadrata koji će ubuduće koristiti 880 penzionera.

Novootvoreni Dom penzionera nalazi se u dvorištu Mesne zajednice „Kisač“, u Slovačkoj ulici. Jedan deo rekonstruisanog objekta koristiće Udruženje penzionera mesne organizacije Kisač, a drugi deo humanitarna organizacija „Crveni krst“.

U okviru rekonstrukcije je urađeno kompletno rušenje i ponovna izgradnja dela objekta, opremanje instalacijama vodovoda, elektro instalacijama, hidro i gasnom instalacijom. Takođe, prostorije Udruženja su opremljene nameštajem.

Zamenik gradonačelnika Milan Đurić naglasio je da Grad Novi Sad, od 2016. godine, intenzivno radi na rekonstrukciji, adaptaciji i izgradnji objekata namenjenih domovima penzionera da bi korisnici penzije iz Novog Sada, Budisave, Kisača, Kaća, Kovilja, Bukovca, Stepanovićeva, Ledinaca, Sajlova i Futog imali svoj prostog gde mogu da se okupljaju i druže.

Izvor: nsuzivo.rs
Foto: Grad Novi Sad