Početna Crna hronika Nastavljeno suđenje za ubistvo Aleksandra Roganovića

Nastavljeno suđenje za ubistvo Aleksandra Roganovića

0
Judges Gavel And Scale Of Justice On The Black Table

Pod pojačanim obezbeđenjem, u velikoj sali novosadskog Višeg suda juče je nastavljen je glavni pretres protiv Milivoja Vučkovića (21) iz Novog Sada, koji se tereti za ubistvo vršnjaka Aleksandra Roganovića iz Veternika, 2015. godine u sačekuši ispred njegove kuće.

Kako piše “Dnevnik”, saslušani su jedan svedok i predstavnik Centra za socijalni rad, dok se drugi svedok, Aleksandar Popović, nije pojavio, niti opravdao svoj nedolazak, zbog čega bi mogao da bude kažnjen sa 50.000 dinara.

Drugookrivljenom Jovanu Perišiću (22), kome se stavljaju na teret pokušaj ubistva i nelegalno nošenje oružja, sudi se u odsustvu jer je u bekstvu i za njim je raspisana crvena poternica. Neki mediji su spekulisali o tome da je on bar u jednom periodu posle zločina bio na Kosovu i Metohiji.

Svedok Nemanja I. izjavio je juče da je za Roganovićevo ubistvo saznao preko interneta. Tog dana je, kako je kazao, s društvom bio u jednom kafiću u Kosovskoj Mitrovici, a njim je bio i Vučković.

Podsetimo, Vučković i Perišić se terete su 18. septembra 2015. godine u Veterniku, ulica Nova 101, po prethodnom dogovoru, sačekali Roganovića u blizini njegove kuće s namerom da ga ubiju. Bili su maskirani “fantomkama” i naoružani, Perišić “škorpionom”, a Vučković je imao revolver, specijal. Kada je naišao Roganović, s njim su se svađali, a onda je Perišić ispalio hitac koji je prošao kroz roletnu komšijske kuće. Roganović je pokušao da pobegne, trčeći u svoje dvorište, ali su ga ova dvojica sustigli, a Vučković je ispalio dva hica, navedeno je u optužnici.

Inače, na početku suđenja, Vučković je pred krivičnim većem naveo da ne priznaje da je ubio Roganovića i osporio je optužnicu.

Nastavak suđenja je zakazan za 26. maj, kada se planira iznošenje završnih reči.

Pokojni Roganović je pripadao kriminalnoj grupi sa Novog naselja. Imao je desetine krivičnih prijava za razna dela, poput posedovanja oružja i narkotika, ali i pored više hapšenja, ostao je na slobodi.

Autor: Dnevnik