Početna Gradske teme Novosadska Zoohigijena otvara pansion za čuvanje životinja

Novosadska Zoohigijena otvara pansion za čuvanje životinja

0
strays dog

Novosadska Zoohigijena otvoriće do jeseni u okviru prihvatilišta u Šangaju pansion gde će građani moći svoje ljubimce da ostave na čuvanje.
Ideja je da se u pansionu omogući pre svega ostavljanje pasa i mačaka, a nešto kasnije i ptica, kornjača i drugih domaćih životinja.

Direktor “Zoohigijene” Aleksandar Bursać za 021 navodi da je završetak prihvatilišta sa delom gde će biti pansion za čuvanje životinja njihova najveća investicija u ovoj godini vredna oko 20 miliona dinara. Prema njegovim rečima, trenutno čekaju raspisivanje tendera, ali bi do početka jeseni sve trebalo da buzde završeno.

“Pansion će biti fizički odvojen od prihvatilišta. To će biti jedno prijatno mesto, gde će građani moći da ostave svoje kućne ljubimce ukoliko nisu u mogućnosti da ga vode na godišnji odmor ili drugo putovanje”
, navodi Bursać.

Prema njegovim rečima, u pansionu će moći da se smesti 50 pasa ili mačaka. Bursać kaže da će o životinjama brinuti kvalifikovani veterinari i zoohigijeničari.

Iako u Novom Sadu ima već nekoliko privatnih pansiona, što legalnih što nelegalnih, u Zoohigijeni očekuju da će njihove cene biti na mnogo povoljnije, a usluge bolje.

Autor: 021.rs