Početna Sport Voša se pobedom oprostila od druge lige

Voša se pobedom oprostila od druge lige

0

Pobedom sa stilom, kako dolikuje ozbiljnom klubu i novom prvoligašu, košarkaši Vojvodine završili su takmičenje u Drugoj muškoj ligi Srbije, na drugom mestu.

U meču bez rezultatskog značaja, crveno – beli su sačuvali i oreol nepobedivosti na Spensu. Vojvodina – Plana 93:82 (27:24, 16:21, 28:16, 22:21).

Košarkaški klub Vojvodina izborio je dva kola pre kraja plasman u Košarkašku ligu Srbije.

Pre početka susreta, bilo je svečano. Naime, u akciji MVP portala “Treneri biraju”, trener Vojvodine Filip Socek proglašan je za najboljeg trenera Druge lige, a bek Voše Stefan Stojačić za najboljeg igrača tog takmičenja.

Takođe, predstavnik Košarkaški saveza Srbije uručio je predsedniku KK Vojvodine Radomiru Jovančeviću ček na 250.000 dinara, što pripada drugoplasiranoj ekipi Druge MLS.

Plana je pokazala da je solidna ekipa, a dosta muka domaćima je zadavao iskusni plej Đorđe Ćirić. Ipak, u trećoj četvrtini Vojvodina je slomila otpor gostiju dobrom odbranom, jakim presingom i tempom koji je jedna od osnovnih karakteristika mladog novosadskog tima.

U poslednju četvrtinu ušlo se vođstvom domaćih od 71:61, te je momcima koji su bili na parketu ostalo samo da meč rutinski privedu kraju.

Autor: Dnevnik
Foto: kkvojvodina.rs