Početna Crna hronika Nastavljeno suđenje za ubistvo tasta u Kovilju: Okrivljeni tvrdi da je prvi...

Nastavljeno suđenje za ubistvo tasta u Kovilju: Okrivljeni tvrdi da je prvi napadnut i da se samo branio

0

Pred novosadskim Višim sudom u Novom Sadu danas je nastavljen glavni pretres okrivljenom za ubistvo tasta u Kovilju prošle godine.

Pred sudskim većem kojim predsedava sudija ivana Josifović okrivljeni Slavko P. izneo je svoju odbranu rekavši da je te noći došao do kuće roditelja svoje nevenčane supruge preteći da će zvati policiju i Centar za socijalni rad, jer je njegova supruga otišla da radi i ostavila na čuvanje njihovo maloletno dete svojoj, takođe, maloletnoj ćerki iz prvog braka, iako su se u kući u tom trenutku nalazili pokojni oštećeni i njegova supruga, inače roditelji nevenčane supruge okrivljenog.

”Pričao sam telefonom sa Anitom koja mi je rekla da idem kući kada je njen otac izašao iz kuće. Kada sam se okrenuo udario me je šipkom iz kapje dužine oko dva metra. Uspeo sam da mu je otmem, oborio me na zemlju seo na mene i tukao me. Ne znam kako sam ustao i počeo da ga tučem. Ne sećam se kako i koliko puta sam ga udari. Ostao je da leži na zemlji, a ja sam otišao do komšije. Nedugo zatim sam se vratio jer sam se setio da oštećenom curi krv iz nosa i pokušao sam da mu pomognem, okrenuvši ga na bok. Ne sećam se da li je tada davao znake života”, naveo je okrivljeni.

Svedok, Olivera B., supruga oštećenog, ostala je pri ranije datom iskazu govreći da oni dugo nisu znali da okrivljeni maltretira njihovu ćerku, da ona nije smela nikome da kaže jer ga se bojala, kao i to da su ona i suprug imali skladan brak i da ne može da se pomiri sa tim da joj je ubijen pred očima.

“Kada sam izašla nakon što me je unuka obavestila da je Slavko ispred kuće, da lupa na prozor i glasno priča na telefon, okrivljeni me je pitao gde mi je ćerka. Kada sam  odgovorila da je otišla da radi, on je rekao kako sigurno ne radi već se viđa sa nekim drugim i kako će zvati policiju i Centar za socijalni rad, jer je tom prilikom ostavila njihovo maloletno dete. Pokušala sam da ga smirim, ali on me je odgurnuo u stranu. Nisam videla da je moj suprug Josip izašao za mnom i udario je Slavka, a ovaj ga je oborio na zemlju. Unuka i ja smo pokušavale da ih razdvojimo, ali nismo uspele. Otišao je na kratko i zatim se ponovo vratio i počeo da šuta mog supruga koji je nepomično ležao na zemlji”, navela je ona.

Svedok Anita B., nevenčana supruga okrivljenog i ćerka pokojnog oštećenog, ostala je pri ranije datom iskazu izjavivši da se nije dobrovoljno viđala sa okrivljenim, da ju je tukao, primoravao je na intimne odnose i pretio joj da će nauditi njenoj deci ako ne bude radila šta joj kaže. “Moj otac mi je bio najveća podrška i uvek tu za mene”, kroz suze je dodala.

Svedok, maloletna Tamara B., ostala je pri ranije datom iskazu navodeći da je pokušavala da pomogne babi da razdvoji okrivljenog sa dede. “Pokušala sam da ga pogodim šoljicom za kafu, ali nisam uspela i šoljica je pala pored njega. Ovo nije prvi put da on dolazi noću i lupa i moli da mu se mama vrati nakon što je predhodno povredi”, navela je ona.

Svedok Srećko Ž., komšija, ostao je pri ranije datoj izjavi navodeći da ga je okrivljeni nazvao govoreći mu da misli da je ubio Josipa i da izađe da mu da britvu za uspomenu. “Nakon toga me je opet nazvao da mu dam upaljač što sam i učinio. Pokojnog oštećenog nisam video budući da je napolju bio mrak”, naveo je ovaj svedok koji zbog prirode svog posla snima sve razgovore, pa je sudu dostavio i snimke oba razgovora između njega i okrivljenog, te su, uprkos protivljenju odbrane, transkripti tih razgovora pročitani u sudnici.

Svedoci Zorica, Lazar i Đorđe P. ostali su pri ranije datim iskazima. Majka je navela da je ona zaštitila Anitu kada ju je njen sin trudnu pretukao, da su do kritičnog događaja obe porodice bile u skladnim odnosima i da je kritične večeri, kada ju je Anita nazvala da joj kaže šta se dešava, njen sin Đorđe otišao do kuće ove porodice jer ona i suprug to nisu mogli da urade, budući da imaju ćerku sa posebnim potrebama koja je kada je čula šta se događa dobila napad.

Naredno ročište zakazano je za 24. septembar, kada se očekuje saslušanje veštaka.

Podsetimo, okrivljenom se optužnicom stavlja na teret da je 6. maja 2019. godine, oko 01.45 časa, nakon kraće svađe, udarcima rukama i nogama ubio svog tasta Josipa B. u porodičnoj kući u Kovilju.

Autor: M. Ćirić
Foto: Pixabay